Netradiční palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní

Dnes vás vezmeme na lákavé dobrodružství! Dnešními klenoty na vašem slavnostním stole budou palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní. Jednoduchá, ale výrazná chuť kombinující jemné jahodové palačinkové těsto obohacené o lahodný mascarpone krém se smetanou a jahodovou náplní. Vychutnejte si je naplno!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní

Co budeme potřebovat:

Jahodová náplň:

  • 70 ml vody + 40 g kukuřičný škrob
  • 300 g čerstvé/mražené jahody + 50 g cukru

Palačinkové těsto:

  • 4 vejce
  • 20 g cukru
  • špetka soli
  • 300 ml mléko
  • 110 g mouky
  •  40 g rozpuštěné máslo
  • jahodové barvivo – podle chuti

Krém:

  • 500 g mascarpone nebo smetanový tvaroh
  • 50 g moučkový cukr
  • 100 ml smetana 33 % tuku

Jak budeme postupovat:

1. Jahodová náplň: Do pánve na sporáku nasypejte čerstvé/mražené jahody a cukr. Vařte na mírném ohni a přilijte vodu smíchanou s kukuřičným škrobem. Vařte do zhoustnutí. Po uvaření přendejte do mísy a přikryjte fólií – nechte vychladnout.

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts
Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

2. Palačinkové těsto: Do velké mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a přidejte špetku soli a vyšlehejte. Pak nalijte mléko a přisypte mouku. Poté směs sceďte, aby nebyly hrudky, aby byla hladká, dále nalijte rozpuštěné máslo a přidejte jahodové barvivo – pořádně promíchejte a jahodové palačinkové těsto je hotové!

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts
Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

3. Následné výsledné těsto přelijte do mísy a přikryjte fólií – nechte 20 minut odpočívat.

4. Palačinkovou pánev vymažte olejem a pomocí naběračky naberte těsto. Smažte je z obou stran na středním ohni.

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

5. Krém: Do jiné mísy dejte mascarpone nebo smetanový tvaroh, moučkový cukr a nalijte smetanu 33 % tuku. Pořádně vyšlehejte do krému a naneste do zdobícího sáčku.

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

6. Jahodové palačinky pokládejte na sebe, spojte je a potřete připraveným krémem. Poté naneste do středu připravenou jahodovou náplň, konce přeložte a srolujte do roládky.

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts
Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

7. Potom srolované rolády položte na tác a uložte na 2-3 hodiny do lednice. Hotovo!

Palačinkovou jahodovou roládu s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.

Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Zdroj: Lieblingsdesserts

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!