Představujeme vám náš jedinečný třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou, který vás uchvátí svou šťavnatou chutí. Tento dokonalý dezert kombinuje jemné kakaové těsto s mléčným krémem se smetanou, vařené višně a čokoládu, které spolu vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- špetka soli
- 120 g mouky
- 30 g kukuřičný škrob
- 30 g kakaový prášek
- 1 lžička prášek do pečiva
Višňový džem:
- 300 g třešní
- 30 g cukru
Krém:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 60 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléka
- 400 g smetany 33% tuku
- 50 g cukru
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády
- 100 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do velké mísy rozklepněte vejce, přisypte cukr a přidejte špetku soli – vyšlehejte do krásné bílé pěny.
2. Následně smíchejte suché přísady: mouka, kukuřičný škrob, kakaový prášek a prášek do pečiva. Promíchejte a prosáté suché přísady nasypte do vyšlehané pěny – pořádně promíchejte a získáte jemné nadýchané těsto!
3. Výsledné těsto nalijte do formy na pečení vyložené pergamenem o rozměru 18 x 28 cm.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Krém: Do menšího hrnce rozklepněte vejce, přisypte cukr a kukuřičný škrob. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí a přilijte mléko. Po uvaření krém přendejte do misky a přikryjte folií. Nechte vychladnout.
6. Višňový džem: Do pánve rozložte višně a přisypte cukr. Vařte na mírném ohni do změknutí a potom po uvaření je přendejte do misky – nechte vychladnout.
7. Vychladlé upečené těsto rozdělte na 3 stejné vrstvy a do jiné mísy nalijte smetanu a nasypejte cukr. Vyšlehejte do bílé smetanové pěny, do které vmíchejte vychladlý krém – společně vyšlehejte do hladkého nadýchaného krému.
8. První vrstvu těsta uložte do obruče a naneste na něho připravený krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte. Pak na něj rozprostřete uvařené višně a přikryjte druhou vrstvou těsta. Postup opakujte a na závěr jenom naneste krém, který uhlaďte – uložte na 4 hodiny do lednice.
9. Čokoládová poleva: Do malé misky dejte nalámanou čokoládu a přidejte máslo – rozpusťte v mikrovlnce. Míchejte do jemné konzistence a výslednou polevou přelijte povrch stuhnutého dezertu.
10. Na konec ho ozdobte čokoládovými vzory a třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!