Třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou

Představujeme vám náš jedinečný třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou, který vás uchvátí svou šťavnatou chutí. Tento dokonalý dezert kombinuje jemné kakaové těsto s mléčným krémem se smetanou, vařené višně a čokoládu, které spolu vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou
Zdroj: Najlepšie recepty

Třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 120 g mouky
  • 30 g kukuřičný škrob
  • 30 g kakaový prášek
  • 1 lžička prášek do pečiva

Višňový džem:

  • 300 g třešní
  • 30 g cukru

Krém:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 60 g kukuřičný škrob
  • 500 ml mléka
  • 400 g smetany 33% tuku
  • 50 g cukru

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády
  • 100 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do velké mísy rozklepněte vejce, přisypte cukr a přidejte špetku soli – vyšlehejte do krásné bílé pěny.

Zdroj: Najlepšie recepty

2. Následně smíchejte suché přísady: mouka, kukuřičný škrob, kakaový prášek a prášek do pečiva. Promíchejte a prosáté suché přísady nasypte do vyšlehané pěny – pořádně promíchejte a získáte jemné nadýchané těsto!

Zdroj: Najlepšie recepty

3. Výsledné těsto nalijte do formy na pečení vyložené pergamenem o rozměru 18 x 28 cm.

4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.

5. Krém: Do menšího hrnce rozklepněte vejce, přisypte cukr a kukuřičný škrob. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí a přilijte mléko. Po uvaření krém přendejte do misky a přikryjte folií. Nechte vychladnout.

Zdroj: Najlepšie recepty
Zdroj: Najlepšie recepty

6. Višňový džem: Do pánve rozložte višně a přisypte cukr. Vařte na mírném ohni do změknutí a potom po uvaření je přendejte do misky – nechte vychladnout.

7. Vychladlé upečené těsto rozdělte na 3 stejné vrstvy a do jiné mísy nalijte smetanu a nasypejte cukr. Vyšlehejte do bílé smetanové pěny, do které vmíchejte vychladlý krém – společně vyšlehejte do hladkého nadýchaného krému.

Zdroj: Najlepšie recepty

8. První vrstvu těsta uložte do obruče a naneste na něho připravený krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte. Pak na něj rozprostřete uvařené višně a přikryjte druhou vrstvou těsta. Postup opakujte a na závěr jenom naneste krém, který uhlaďte – uložte na 4 hodiny do lednice.

Zdroj: Najlepšie recepty
Zdroj: Najlepšie recepty
Zdroj: Najlepšie recepty

9. Čokoládová poleva: Do malé misky dejte nalámanou čokoládu a přidejte máslo – rozpusťte v mikrovlnce. Míchejte do jemné konzistence a výslednou polevou přelijte povrch stuhnutého dezertu.

Zdroj: Najlepšie recepty

10. Na konec ho ozdobte čokoládovými vzory a třívrstvý čokoládovo-višňový dezert s mléčným krémem se smetanou podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.

Zdroj: Najlepšie recepty
Zdroj: Najlepšie recepty

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: