Mascarpone lívance: Jsou opravdu neskutečně jemné, vláčné a nadýchané

Mascarpone lívance jsou neskutečným kulinářským zážitkem, který přináší do vaší kuchyně vůni a chuť jako z nejlepší kavárny. Díky přidání mascarpone do těsta se stávají tyto lívance neuvěřitelně jemné, vláčné a nadýchané. Tento recept je dokonalým příkladem, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit něco opravdu výjimečného. Ať už si je dopřejete k snídani, jako svačinu nebo dokonce jako dezert, tyto lívance zaručeně zpříjemní každý váš den.

Zdroj: notatnikkulinarny.blogspot.co.uk

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce (odděleně bílky od žloutků)
  • 200 g mascarpone
  • 280 g hladké mouky
  • 40 g krystalového cukru
  • 3 dl mléka
  • Špetku kypřicího prášku
  • Špetku soli
  • Volitelně: drobné ovoce nebo čokoládové kousky pro přidání do těsta nebo na pánvi

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: V míse ručně utřeme žloutky s cukrem a mlékem. Postupně přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mascarpone. Konzistence těsta může být ovlivněna konkrétním typem mouky a mascarpone, proto přidávejte mléko nebo mouku podle potřeby, aby bylo těsto správně vláčné a ne příliš husté nebo řídké.

2) Zpracování sněhu: V jiné misce vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

3) Dokončení těsta: Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků, abychom zachovali nadýchanou strukturu.

4) Pečení lívanců: Na nepřilnavé pánvi potřeme troškou oleje jen na začátku pečení. Pak už lívance pečeme na sucho. Lžící nabíráme těsto a vkládáme na rozehřátou pánev. Pečeme z každé strany dozlatova. Pokud si přejete, můžete do těsta nebo přímo na pánvi přidat drobné ovoce nebo čokoládové kousky pro extra chuť.

Tvarohový blesk s mandarinkami: Úžasný krémový koláč za pár minut hotový

Závěr

Tyto mascarpone lívance jsou skvělým důkazem, že i jednoduché recepty mohou vést k úžasně chutným výsledkům. Nadýchané, jemné a vláčné, stávají se ideální volbou pro lenivé ranní snídaně, odpolední čaj nebo dokonce jako lehký dezert. Experimentujte s přidáním různých přísad, aby každá dávka byla jedinečná. Užijte si jejich přípravu i konzumaci a nechte se unést jejich výjimečnou chutí.