Připravíme si vynikající lotus řezy s vanilkovým pudinkem, které představují jednoduchý, ale velmi chutný dezert. Tento recept kombinuje křupavé sušenky Lotus nebo bebe sušenky s jemným vanilkovým pudinkem a bohatou smetanovou vrstvou s mascarpone, která je dokončena vrstvou strouhané čokolády. Výsledkem je lahodný dezert, který je ideální pro rodinné oslavy, setkání s přáteli nebo jako sladká tečka k obědu či večeři. Postupujte podle následujícího návodu krok za krokem a připravte si tento úžasný dezert.
Co budeme potřebovat:
- 3 balíčky sušenek Lotus nebo bebe sušenek
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1 litr mléka
- 2 smetany (33% tuku)
- 1 mascarpone (250 g)
- Strouhaná čokoláda na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Příprava základu: Plech vyložíme sušenkami Lotus nebo bebe sušenky, vytvoříme jednu vrstvu na dno plechu.
2) Vanilkový pudink: Uvaříme vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale použijeme 1 litr mléka pro 2 balíčky pudinku. Hotový pudink necháme chvíli vychladnout.
3) Vrstvení: Nalijeme vychladlý pudink na sušenkový základ a necháme chvíli odstát. Poté přidáme druhou vrstvu sušenek a dáme dezert chladit do lednice na 2-3 hodiny.
4) Smetanová vrstva: Vyšleháme smetany do tuha a zapracujeme do nich mascarpone. Tuto směs naneseme na ztuhlý pudink.
5) Finální dotek: Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dáme opět vychladit do lednice na 1 hodinu.
https://primainspirace.cz/2024/03/02/jablka-jen-nakrajim-polozim-na-susenky-a-posypu-skorici-moje-rodina-me-o-tento-kolac-prosi-kazdy-tyden/
Závěr
Lotus řezy s vanilkovým pudinkem jsou dokonalým dezertem, který potěší každého milovníka sladkého. Tento jednoduchý, ale efektní recept přináší kombinaci oblíbených chutí v jednom kousku. Ať už pro speciální příležitost nebo jen tak pro radost, lotus řezy vždy zanechají dojem a rozveselí vaše blízké. Přejeme vám dobré chutnání!