Představujeme roládu z mletého masa, plněnou sýrem, zeleninou, žampiony a vejcem. Jedná se o skvělý způsob, jak proměnit běžné suroviny v něco výjimečného. Tento pokrm je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní, a je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak pro oživení každodenního jídelníčku. Jednoduchý, ale účinný způsob, jak udělat oběd nebo večeři zajímavější.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony a vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Co budeme potřebovat:
- alobal + 20 ml olej
Směs mletého masa:
- 800 g mleté maso
- 2 vejce
- 30 g strouhanka
- 7 g červená mletá paprika
- 15 g soli
- 7 g černý mletý pepř
Plnění:
- 130 g smetanový sýr + 90 g tvrdý sýr
- olej – na smažení
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 110 g konzervované žampiony
- 10 g soli
- 5 g černý mletý pepř
- 5 vařené vejce
Salát:
- 1 vařená červená řepa
- 1 vařená mrkev
- 1 salátová okurka
- 10 ml citronová šťáva
- sůl – podle chuti
- 20 ml sójová omáčka
- 2 stroužky česneku
- 25 ml olej
Jak budeme postupovat:
1. Připravte alobal, který potřite olejem.
2. Směs mletého masa: Do velké mísy vložte mleté maso, rozklepněte vejce, nasypejte strouhanku a dochuťte červenou mletou paprikou, solí a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte rukou, aby se všechny ingredience smíchali a směs mletého masa rozprostřete na vymazaný alobal olejem.
3. Plnění: Do mísy dejte smetanový sýr a přimíchejte strouhaný sýr – promíchejte a směsí potřete polovinu mletého masa.
4. Do pánve s rozehřátým olejem dejte nadrobno nakrájenou cibulí – smažte na mírném ohni 2-3 minuty dozlatova. Poté k ní přidejte strouhanou mrkev – promíchejte a společně smažte. Dále přidejte nakrájené konzervované žampiony a dochuťte solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte. Zeleninovou směs naneste na sýrovou směs a pokládejte vedle sebe uvařené vejce – srolujte s alobalem do rolády, konce upevněte a položte na plech vyložený pergamenem.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
6. Salát: Do salátové mísy dejte nastrouhanou vařenou řepu, nastrouhanou vařenou mrkev a nastrouhanou salátovou okurku. Polijte citrónovou šťávou, dochuťte solí, přilijte sójovou omáčku, přidejte prolisovaný česnek a pokapejte olejem. Důkladně promíchejte a salát je hotový!
7. Plněnou roládu podávejte s připraveným čerstvým salátem z červené řepy a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!