Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony a vejcem

Představujeme roládu z mletého masa, plněnou sýrem, zeleninou, žampiony a vejcem. Jedná se o skvělý způsob, jak proměnit běžné suroviny v něco výjimečného. Tento pokrm je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní, a je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak pro oživení každodenního jídelníčku. Jednoduchý, ale účinný způsob, jak udělat oběd nebo večeři zajímavější.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony a vejcem podávaná se salátem z červené řepy

Co budeme potřebovat:

  • alobal + 20 ml olej

Směs mletého masa:

  • 800 g mleté maso
  • 2 vejce
  • 30 g strouhanka
  • 7 g červená mletá paprika
  • 15 g soli
  • 7 g černý mletý pepř

Plnění:

  • 130 g smetanový sýr + 90 g tvrdý sýr
  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 110 g konzervované žampiony
  • 10 g soli
  • 5 g černý mletý pepř
  • 5 vařené vejce

Salát:

  • 1 vařená červená řepa
  • 1 vařená mrkev
  • 1 salátová okurka
  • 10 ml citronová šťáva
  • sůl – podle chuti
  • 20 ml sójová omáčka
  • 2 stroužky česneku
  • 25 ml olej

Jak budeme postupovat:

1. Připravte alobal, který potřite olejem.

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

2. Směs mletého masa: Do velké mísy vložte mleté maso, rozklepněte vejce, nasypejte strouhanku a dochuťte červenou mletou paprikou, solí a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte rukou, aby se všechny ingredience smíchali a směs mletého masa rozprostřete na vymazaný alobal olejem.

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

3. Plnění: Do mísy dejte smetanový sýr a přimíchejte strouhaný sýr – promíchejte a směsí potřete polovinu mletého masa.

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

4. Do pánve s rozehřátým olejem dejte nadrobno nakrájenou cibulí – smažte na mírném ohni 2-3 minuty dozlatova. Poté k ní přidejte strouhanou mrkev – promíchejte a společně smažte. Dále přidejte nakrájené konzervované žampiony a dochuťte solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte. Zeleninovou směs naneste na sýrovou směs a pokládejte vedle sebe uvařené vejce – srolujte s alobalem do rolády, konce upevněte a položte na plech vyložený pergamenem.

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

5. Pečte v předehřáté troubě  45 minut při 180 °C.

6. Salát: Do salátové mísy dejte nastrouhanou vařenou řepu, nastrouhanou vařenou mrkev a nastrouhanou salátovou okurku. Polijte citrónovou šťávou, dochuťte solí, přilijte sójovou omáčku, přidejte prolisovaný česnek a pokapejte olejem. Důkladně promíchejte a salát je hotový!

7. Plněnou roládu podávejte s připraveným čerstvým salátem z červené řepy a hlavně s láskou a velkou chutí.

Roláda z mletého masa plněná sýrovou směsí, zeleninou, žampiony, vařeným vejcem podávaná se salátem z červené řepy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: