Těstoviny s mletým masem v jemné zeleninovo-rajčatové omáčce se sýrem představují klasiku, která nikdy nezklame. Tento bohatý pokrm kombinuje šťavnaté mleté maso, zeleninu a rajčata s lahodně rozpuštěným sýrem, čímž vytváří neodolatelnou harmonii chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny s mletým masem v jemné zeleninovo-rajčatové omáčce se sýrem
Co budeme potřebovat:
Omáčka:
- 1 balení těstovin penne + vroucí voda + sůl
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 celerové tyčinky
- 1 mrkev
- 400 g mleté maso
- 1 lžička sušené oregano
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžíce rajčat z konzervy
- 500 g kuřecí vývar
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- hrst čerstvé petrželky
- strouhaný sýr – podle chuti a výběru
Jak budeme postupovat:
1. Do vroucí osolené vody nasypte těstoviny penne – vařte je podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem nasypte jemně nakrájenou cibulí – smažte ji na mírném ohni dozlatova, poté k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek, celerové tyčinky a nastrouhanou mrkev – vše společně promíchejte a smažte.
3. Následně do pánve dejte mleté maso – smažte ho do hněda a dochuťte sušeným oreganem – promíchejte. Poté přilijte rajčatový protlak a přidejte rajčata z konzervy. Pak vmíchejte uvařené těstoviny a podlijte kuřecím vývarem. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a přikryjte pokličkou – vařte 15 minut na mírném ohni.
4. Na závěr posypte čerstvou nasekanou petrželku a strouhaným sýrem.
5. Těstoviny s mletým masem v jemné zeleninovo-rajčatové omáčce se sýrem podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!