Dvoubarevný višňový koláč s mléčným krémem a čokoládou je dokonalou kombinací dvou barevných těst, jemného krému a čokoládové polevy, takže se stane neodolatelným koláčem pro každou příležitost. Ideální pro chvíle, kdy si chcete dopřát něco sladkého, nebo když si chcete rozzářit den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Dvoubarevný višňový koláč s mléčným krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Dvoubarevné těsto:
- 150 g měkké máslo (2/3 šálky)
- 120 g cukru (1/2 hrnku)
- 3 vejce
- 280 g mouky
- 16 g prášek do pečiva (1 lžíce)
- 50 ml mléko (1/5 šálky)
- 15 g kakaa (1 lžíce) + 50 ml mléko (1/5 šálky)
- 30 ml mléka (2 lžíce)
- 300 g višní (2 šálky)
Krém:
- 2 vejce
- 90 g cukru (6 lžic)
- 40 g kukuřičného škrobu (4 lžíce)
- 500 ml mléko
- 150 g měkké máslo (2/3 šálku)
Poleva:
- 150 g čokolády
- 75 g másla (3 lžíce)
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy dejte měkké máslo – vyšlehejte do máslové pěny, přisypte cukr – dále šlehejte. Rozklepněte vejce – šlehejte, dále nasyte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva – dobře promíchejte a výsledné těsto rozdělte na 2 stejné díly.



2. Do mísy s prvním dílem těsta nasypte kakao a přilijte 50 ml mléka. Pořádně promíchejte – vyšlehejte kakaové těsto.

3. Do druhé mísy s těstem nalijte 30 ml mléka – pořádně promíchejte a vyšlehejte obyčejné těsto.

4. Následně těsto naneste do formy na pečení vyloženou pergamenem o rozměru 18 x 28 cm, pěkně rozetřete, uhlaďte a ihned naneste kakaové těsto, které také pěkně rozetřete. Potom na těsto naaranžujte višně z kompotu pěkně vedle sebe.


5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C a po upečení vyndejte z formy a položte do druhé formy na talíř.
6. Krém: Do hrnce rozklepněte vejce a přisypte cukr – vyšlehejte, přidejte kukuřičný škrob – dále šlehejte do hladké konzistence a nakonec nalijte mléko. Promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přendejte do mísy a přikryjte folií – nechte vychladnout.


7. Do jiné mísy dejte změklé máslo – vyšlehejte do máslové pěny a vmíchejte vyšlehaný vychladlý krém. Společně vyšlehejte do krému, který naneste a rozetřete na upečené těsto – uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.



8. Poleva: Mezitím do misky dejte nalámanou čokoládu a přidejte máslo – rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – dobře promíchejte do hladké směsi.

9. Získanou polevou přelijte povrch koláče, pěkně rozetřete a uhlaďte – uložte do lednice na ztuhnutí.
10. Na závěr ozdobte čokoládový povrch čokoládovými vzory – uložte na chvíli do lednice.

11. Dvoubarevní višňový koláč s mléčným-máslovým krémem a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: