Připravte si tento vynikající jablečný koláček, jehož recept je tak oblíbený, že si ho budete chtít péct každý den. Díky křehkému těstu a šťavnaté náplni se stane neodolatelnou pochoutkou pro celou rodinu.
Co budeme potřebovat
- Plech: 20 x 26 cm
Na těsto
- 100 g zakysané smetany
- 50 g slunečnicového oleje
- 1 PL vepřového sádla
- 1 vejce
- 200 g krystalového cukru
- špetku soli
- 400 g prosáté hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilínového cukru
Na nádivku
- 5 – 6 jablek
- 2 – 3 PL krystalového cukru
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- Skořice
- Volitelně: sirup
Jak budeme postupovat
1) Příprava těsta: Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme slunečnicový olej, rozpuštěné sádlo, vajíčko, cukr, špetku soli a dobře promícháme. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vanilínovým cukrem a zpracujeme do hladkého těsta.
2) Příprava nádivky: Jablka očistíme, nakrájíme na plátky a pokud chceme, můžeme je polit sirupem nebo posypat skořicí. Smícháme cukr s kukuřičným škrobem.
3) Těsto a nádivka: Rozdělíme těsto na dvě části. Větší část vyválíme a položíme na plech, vytvoříme boky. Na těsto naskládáme jablka, posypeme směsí cukru a škrobu.
4) Drobení: Menší část těsta natrháme na malé kousky a rovnoměrně rozložíme po jablkách.
5) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 – 35 minut, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Tento tvarohový koláč s piškoty vás dostane: Extrémně lahodný a postup jednoduchý
Závěr
Tento jedinečný drobený jablečný koláček přinese radost nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. Jeho příprava je jednoduchá, a výsledek stojí za to. Přejeme vám dobrou chuť a radost z pečení!