Lahodný drobený jablečný koláček: Jeden kousek nikdy nestačí a na talířcích nezůstane ani drobek!

Připravte si tento vynikající jablečný koláček, jehož recept je tak oblíbený, že si ho budete chtít péct každý den. Díky křehkému těstu a šťavnaté náplni se stane neodolatelnou pochoutkou pro celou rodinu.

Zdroj: С Людмилой ВКУСНО! и ПРОСТО?

Co budeme potřebovat

  • Plech: 20 x 26 cm

Na těsto

  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g slunečnicového oleje
  • 1 PL vepřového sádla
  • 1 vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • špetku soli
  • 400 g prosáté hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru

Na nádivku

  • 5 – 6 jablek
  • 2 – 3 PL krystalového cukru
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • Skořice
  • Volitelně: sirup

Jak budeme postupovat

1) Příprava těsta: Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme slunečnicový olej, rozpuštěné sádlo, vajíčko, cukr, špetku soli a dobře promícháme. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vanilínovým cukrem a zpracujeme do hladkého těsta.

2) Příprava nádivky: Jablka očistíme, nakrájíme na plátky a pokud chceme, můžeme je polit sirupem nebo posypat skořicí. Smícháme cukr s kukuřičným škrobem.

3) Těsto a nádivka: Rozdělíme těsto na dvě části. Větší část vyválíme a položíme na plech, vytvoříme boky. Na těsto naskládáme jablka, posypeme směsí cukru a škrobu.

4) Drobení: Menší část těsta natrháme na malé kousky a rovnoměrně rozložíme po jablkách.

5) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 – 35 minut, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Tento tvarohový koláč s piškoty vás dostane: Extrémně lahodný a postup jednoduchý

Závěr

Tento jedinečný drobený jablečný koláček přinese radost nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. Jeho příprava je jednoduchá, a výsledek stojí za to. Přejeme vám dobrou chuť a radost z pečení!