Představte si dezert, který není jen lahodný, ale také osvěžující a připravený během chvilky. Nepečený tvarohový dezert s pomerančovým želé je právě takovou lahůdkou. Připravte se na explozi chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený tvarohový dezert s pomerančovým želé
Co budeme potřebovat:
- 800-900 g vanilkového tvarohu
- 2 balení kulatých piškotů (asi 350 g)
- 2 sklenice sušeného mléka
- 250 g másla nebo margarínu
- 1/2 šálky krystalového cukru
- 1 žloutek
- 1 balení želatiny + 375 ml pomerančové šťávy (k namáčení piškot)
- 2 balení želatiny + 750 ml pomerančové šťávy
- 2 lžíce želatiny + 2 lžíce instantní kávy
Použili jsme velký plech o rozměrech přibližně 25 x 35 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Začněte tím, že necháte máslo a tvaroh dosáhnout pokojové teploty.
2. Rozpusťte jedno balení želatiny v zahřáté pomerančové šťávě, která by neměla být horká, a nechte ji vychladnout. Plech potřete máslem a piškoty namočte do pomerančové želé, které pak uložte na dno plechu.
3. Následně se pusťte do přípravy tvarohové části: Do mísy dejte dvě lžíce želatiny a kávu, zalijte 125 ml horké vody, promíchejte a nechte pořádně vychladnout.
4. Máslo vyšlehejte se žloutkem a cukrem do nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte tvaroh, promíchejte, přidejte další část tvarohu a znovu promíchejte.
5. Do výsledné hmoty přidejte sušené mléko a promíchejte.
6. Nakonec přidejte postupně vychladlou želatinu s kávou. Míchejte jen tak dlouho, dokud se hmota nespojí. Tuto hmotu pak vylejte na piškoty a nechte půl hodiny v lednici, aby hmota začala tuhnout.
7. Na tuto hmotu pak položte vrstvu piškotů, které také namočte do želé. Dezert pak vložte do lednice.
8. Zbývající dvě želatiny rozpusťte ve 750 ml vroucí pomerančové šťávy, důkladně promíchejte a nechte trochu vychladnout.
9. Poté dezert zalijte pomerančovou želatinou a nechte ho přes noc v lednici, aby všechno důkladně ztuhlo.
Hotovo! Dobrou chuť!