2 jablka nakrájím a položím na listové těsto, posypu skořicí, sroluji a dám péct

Připravte si doma vynikající jablečné šneky, které zmizí ze stolu dříve, než je stihnete nabídnout. Tento recept je tak jednoduchý a výsledek tak lahodný, že se stane vaším oblíbeným způsobem, jak využít jablka. Ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni.

Zdroj: Schnelles Backen

Co budeme potřebovat

  • 2 jablka
  • Trochu celozrnné mouky
  • 500 g listového těsta
  • 30 g rozpuštěného másla
  • Krystalový cukr
  • Rostlinný olej k potření
  • Skořici

Jak budeme postupovat

1) Příprava jablka: Jablka nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a poté je nakrájíme na tenké plátky.

2) Příprava těsta: Pracovní podložku posypeme moukou, rozvineme listové těsto, posypeme ho moukou a lehce vyválíme válečkem.

3) Olejování a cukrování: Těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem.

4) Vršení jablka: Na těsto poklademe tenké plátky jablka a těsto pečlivě srolujeme do role. Okraje rolády zatlačíme, aby náplň zůstala uvnitř.

5) Příprava na pečení: Plech vystlaný pečícím papírem potřeme rostlinným olejem. Roli nakrájíme na kousky tlusté asi 2 cm a poklademe je na plech.

6) Posypání a pečení: Šneky posypeme skořicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25 minut, poté ještě 5-10 minut v režimu horního a spodního ohřevu, dokud šneky nejsou krásně zlatavé.

Vyzkoušejte také: Recept na krémeš – stačí Vám listové těsto a vanilkový pudink

Podávání

Tyto jablečné šneky jsou skvělé jak teplé, tak i studené. Podávejte je jako dezert po obědě, svačinu nebo jen tak k šálku kávy či čaje.

Zkuste tento snadný recept a připravte si doma jablečné šneky, které si zamiluje celá rodina. Je to rychlý a efektivní způsob, jak připravit něco sladkého, aniž byste museli utrácet za drahé dezerty z cukrárny.