Krok za krokem vám představíme skvělý a snadný recept na jablečný koláč s meruňkovým džemem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo pozvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného koláče ocení všichni. Určitě budete mít z této novinky radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Snadný jablečný koláč s meruňkovým džemem
Co budeme potřebovat:
Vařená jablka:
- 2 jablka
- 2 lžíce cukru
- skořice – podle chuti
- 1 lžíce másla
Těsto:
- 2 vejce
- 50 g cukr
- 8 g vanilkový cukr
- 80 ml olej
- 8 g prášek do pečiva
- 340 g mouky
Ostatní:
- mouka – na vysypání
- 2 lžíce meruňkový džem
- meruňkový džem – na zdobení
Poleva:
- 1 vaječný bílek
- 125 g moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Vařená jablka: Do pánve nastrouhejte jablka, přisypte cukr, dochuťte skořicí a přidejte máslo – vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření je přendejte na talíř a nechte vychladnout.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypte cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte. Dále přilijte olej – šlehejte a přisypte prášek do pečiva a mouku – dobře promíchejte a těsto uhněťte rukou.
3. Výsledné těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou a rozdělte ho na 2 stejné koule.
4. Následně je položte na pergamen a rozválejte je do tvaru kruhu (průměr formy je 24 cm).
5. Těsto položte do formy a potřete ho meruňkovým džemem, poté rozprostřete vařená jablka a přikryjte druhým těstem. Vidličkou zarovnejte okraje a propíchejte.
6. Poleva: Do mísy dejte vaječný bílek – vyšlehejte a přisypte moučkový cukr – šlehejte do jemné konzistence.
7. Získanou polevou přelijte povrch koláče, pěkně ji rozetřete a ozdobte marmeládou.
8. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
9. Po upečení ho podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.