Představte si lahodný dezert, který můžete připravit během chvilky a který chuťově předčí i složité zákusky. Salko řezy jsou právě takovým receptem, kde kombinace kondenzovaného mléka a čokolády tvoří neodolatelnou chuť. Tento jednoduchý, ale nádherně chutný dezert se stane okamžitým hitem u každé rodinné oslavy.
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 2 vejce
- 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného (Salko)
- 1 sklenici hladké mouky
- Špetku soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 kopcovitou lžíci kakaa
Pro krém:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
Pro polevu:
- 1 tabulku čokolády
- Smetanu na rozpuštění čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Nejdříve vyšleháme vejce do pěny. Přidáme kondenzované mléko (Salko) a proseté sypké přísady – mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Nakonec do směsi vmícháme kakao.
2) Pečení: Směs navrstvíme do formy vystlané pečícím papírem (ideálně menší formu) a pečeme v předehřáté troubě na 175-180 stupňů cca 10 minut.
3) Příprava krému: Zatímco se těsto peče, připravíme krém. Tvaroh rozmixujeme na hladko a smetanu vyšleháme do tuha. Obě hmoty následně smícháme. Podle chuti můžeme krém dosladit.
4) Naplnění a poleva: Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a naplníme připraveným krémem. Tabulku čokolády rozpustíme ve smetaně a touto polevou přelijeme vršek koláče.
Závěr
Salko řezy jsou dokonalým řešením, když potřebujete rychle připravit něco sladkého. Tento dezert je důkazem, že i s minimem práce můžete vytvořit něco, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i srdce vašich blízkých. Užijte si každý kousek tohoto božského dezertu!