Představujeme vám náš úžasný recept na bobulový koláč z jemného těsta z bílého jogurtu. Tato lahůdka je jako stvořená pro doprovod k vaší oblíbené kávě nebo čaji. Připravte se na skvělý zážitek plný lahodných chutí a užijte si společné chvíle s tímto úžasným koláčem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bobulový koláč z jemného těsta z bílého jogurtu
Co budeme potřebovat:
Bobulové jemné těsto:
- 2 vejce
- špetka soli
- 100 g cukr
- 1 lžíce vanilkový extrakt
- 75 g olivový olej
- 150 ml řecký jogurt
- 250 g mouky
- 10 g prášek do pečiva
- 400 g ovoce
Ostatní:
- olivový olej – na vymazání formy na pečení
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Bobulové jemné těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte špetku soli – vyšlehejte, přisypejte cukr, přilijte vanilkový extrakt a olivový olej a přidejte řecký bílý jogurt – dále šlehejte.
2. Následně postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva – dobře promíchejte do hladké konzistence.
3. Na závěr vmíchejte očištěné lesní bobule – pořádně promíchejte a získané těsto nalijte do jemně vymazané formy na pečení – trochu ho potřepejte.
4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
5. Po upečení koláč vyndejte z formy na pečení a posypejte ho moučkovým cukrem.
Koláč podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!