Vítejte v naší kulinářské oáze! Dnes vám přinášíme neodolatelně lahodné gurmánské bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem, které jsou připraveny s láskou, plné chutí a bohaté na zeleninu a sýr. Tato jednoduchá večeře je ideální pro ty, kteří touží po rychlém a zároveň výtečném pokrmu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Gurmánské bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g brambory + 700 ml vroucí vody + sůl
- olej – na smažení
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 10 g česneku
- 10 g soli
- 15 g zelená cibulka
- 1 vejce
- 100 g sýra
- 100 g mouky
Ostatní:
- 20 m oleje – na potření ruk
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do hrnce na sporáku dejte nakrájené brambory na kostky, které zalijte vodou a dochuťte solí – vařte 20 minut na mírném ohni a po uvaření je přendejte do mísy a rozmačkejte.
2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli – smažte na mírném ohni. Pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev – dále smažte a také prolisovaný česnek – společně smažte.
3. Smaženou zeleninu dejte do mísy s bramborami a dochuťte solí. Potom přidejte nakrájenou zelenou cibulku, rozklepněte vejce, přisypte strouhaný sýr – promíchejte a nakonec nasypejte moukou – dobře promíchejte lžicí, aby se všechny ingredience spojili.
4. Trochu oleje nakapejte na ruku a naneste těsto, z kterého vytvarujte karbanátek. Postup opakujte a položte je do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
5. Po smažení je přendejte na talíř a podávejte je s oblíbeným dresinkem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!