Bramborová placka na plechu: Chutné, rychlé a levné jídlo

Bramborová placka na plechu je výborným, rychlým a cenově dostupným jídlem, které si díky své chuti a jednoduché přípravě získalo oblibu mnoha lidí. Recept, který je populární na youtube, představuje skvělou volbu pro každého, kdo hledá inspiraci pro chutný a nenáročný oběd nebo večeři.

Zdroj: youtube / Arabské recepty

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 2 větší brambory
  • 1 rajče
  • 3 papriky
  • 100 g tvrdého sýra (ementál)
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 16 g kypřicího prášku do pečiva
  • Sůl, černý mletý pepř podle chuti
  • 1 PL nasekané petrželky
  • Mozzarellu nebo strouhaný sýr

Jak budeme postupovat:

1) Příprava surovin: Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a z nich vymačkáme veškerou šťávu. Cibuli, rajče i papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2) Příprava těsta: Ve velké míse rozšleháme vejce se solí, pepřem, olejem a mlékem. Přidáme nastrouhané brambory, zeleninu, promícháme a postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme nakrájený ementál.

3) Pečení: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 – 40 minut.

4) Podávání: Hotovou placku podáváme teplou, ideálně se zeleninovou oblohou nebo jako samostatné jídlo.

Minutkové vepřové řízky na česneku: Fantastický oběd z pánve

Závěr

Bramborová placka na plechu je skvělým řešením pro každého, kdo si chce užít chutné a zároveň jednoduché jídlo. Díky své flexibilitě a možnosti variace ingrediencí si ji můžete připravit přesně podle svého gusta.