Vyzkoušejte tyto chutné smetanové kiwi řezy

Smetanové kiwi řezy jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který kombinuje lehkost smetanového krému s kyselkavostí kiwi. Tento dezert je ideální pro letní dny, ale díky jeho jednoduchosti a flexibilitě při výběru ovoce ho můžete připravit kdykoliv během roku.

Zdroj: Diana Jana Saric

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 140 ml oleje
  • 220 g mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 160 ml Fanty (nebo jiného ovocného nápoje)

Na smetanový krém:

  • 300 g smetany ke šlehání
  • 300 g zakysané smetany
  • 3 vanilkové cukry
  • 2 ztužovače do smetany

Dále:

  • Kiwi nebo jiné ovoce podle chuti
  • Želatina pro pokrytí

Jak budeme postupovat:

1) Příprava korpusu: Vejce ušleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr Fantu. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme na 160 °C až 180 °C asi 30 až 40 minut, podle trouby.

2) Příprava smetanového krému: Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovými cukry a ztužovači do smetany. Až je smetana tuhá, přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.

3) Dokončení dezertu: Na vychlazený korpus rovnoměrně rozetřeme smetanový krém a poklademe plátky kiwi nebo jiného ovoce podle chuti. Necháme v chladničce dobře vychladnout.

4) Želatinová vrstva: Připravíme želatinu podle návodu na obalu a teplou želatinu lžící nanášíme na vrch dezertu. Necháme v chladničce ztuhnout.

Vyzkoušejte tento jednoduchý tvarohový koláč s ovocem

Závěr

Smetanové kiwi řezy jsou výborným dezertem, který potěší nejen na pohled, ale především na chuť. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si sladkou chvíli s tímto nádherným dezertem.