Smetanové kiwi řezy jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který kombinuje lehkost smetanového krému s kyselkavostí kiwi. Tento dezert je ideální pro letní dny, ale díky jeho jednoduchosti a flexibilitě při výběru ovoce ho můžete připravit kdykoliv během roku.
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
- 4 vejce
- 200 g krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 140 ml oleje
- 220 g mouky
- 1 prášek do pečiva
- 160 ml Fanty (nebo jiného ovocného nápoje)
Na smetanový krém:
- 300 g smetany ke šlehání
- 300 g zakysané smetany
- 3 vanilkové cukry
- 2 ztužovače do smetany
Dále:
- Kiwi nebo jiné ovoce podle chuti
- Želatina pro pokrytí
Jak budeme postupovat:
1) Příprava korpusu: Vejce ušleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr Fantu. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme na 160 °C až 180 °C asi 30 až 40 minut, podle trouby.
2) Příprava smetanového krému: Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovými cukry a ztužovači do smetany. Až je smetana tuhá, přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.
3) Dokončení dezertu: Na vychlazený korpus rovnoměrně rozetřeme smetanový krém a poklademe plátky kiwi nebo jiného ovoce podle chuti. Necháme v chladničce dobře vychladnout.
4) Želatinová vrstva: Připravíme želatinu podle návodu na obalu a teplou želatinu lžící nanášíme na vrch dezertu. Necháme v chladničce ztuhnout.
Závěr
Smetanové kiwi řezy jsou výborným dezertem, který potěší nejen na pohled, ale především na chuť. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si sladkou chvíli s tímto nádherným dezertem.