Nesmrtelná lahůdka ze zakysané smetany a ovoce – Výborný dezert hotový za 10 minut a nepotřebujete ani formu

Představujeme vám recept na nesmrtelnou lahůdku ze zakysané smetany a ovoce, která je dokonalým řešením pro každého, kdo hledá zdravý, rychlý a vynikající dezert. Tento dezert je tak jednoduchý, že ho zvládnete připravit za pouhých 10 minut a k jeho vytvoření nepotřebujete ani formu. Díky kombinaci celozrnných sušenek, čerstvého ovoce a krémového tvarohu s zakysanou smetanou je to ideální volba pro rodinné oslavy nebo jako rychlý sladký snack.

Zdroj: Tasty_big_mix

Co budeme potřebovat:

  • 2 větší balení celozrnných sušenek
  • 2 + 2 banány
  • 4 kiwi
  • 800 g zakysané smetany (16%)
  • 200 g jemného tvarohu
  • 3 lžíce medu (případně podle chuti)
  • 200 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa

Jak budeme postupovat:

1) Příprava krému: Tvaroh utřeme se zakysanou smetanou, rozmixovanými banány a medem do hladké směsi.

2) Vrstvení: Na tác nebo na rovný podnos uložíme první vrstvu celozrnných sušenek. Natřeme částí krému, na kterou uložíme tence nakrájené banány. Pokračujeme další vrstvou sušenek, krémem a nakrájenými kiwi. Postup opakujeme, dokud nám nedojdou sušenky a krém.

3) Dokončení: Zbylý krém použijeme na potření boků a vrchu dortu. Celý dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme zbylým ovocem.

Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou: Dělám ho vždy na dva plechy a nikdy nezůstane ani drobek!

Závěr

Tento nepečený dezert je nesmírně chutný a jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Díky obsahu čerstvého ovoce a jemného krému je ideální pro letní dny, ale určitě si na něm pochutnáte kdykoliv během roku. Užijte si tento zdravý a lahodný dezert, který zaručeně potěší nejen děti, ale celou rodinu.