Neodolatelné pěnové řezy: Lepší zákusek jsem dávno nejedla

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Představujeme vám recept na neodolatelné pěnové řezy, které se staly mou osobní oblíbenou pochoutkou. Pokud hledáte dokonalý zákusek, který okouzlí každého, kdo ho ochutná, jste na správném místě. Lehké a vzdušné těsto, bohatý krém a nadýchaný top s řezem šlehačky či pěny, to vše tvoří kombinaci, která je prostě výjimečná.

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 8 vaječných bílků
  • 8 lžic krystalového cukru
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 8 vaječných žloutků
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 7 dl mléka
  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru

Na top:

  • 4 dl smetany (nebo pěny) + ztužovač do šlehačky

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Vaječné bílky vyšlehejte na tuhý sníh, ke konci přidejte cukr. Následně do sněhu opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozetřete těsto na plech o rozměrech 25 × 35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

2) Příprava krému: Žloutky rozmíchejte s pudinkovým práškem, přidejte mléko a na mírném ohni uvařte hustý krém. Míchejte stále, aby se nevytvořily hrudky. Vychladlý krém smíchejte s vyšlehaným máslem a moučkovým cukrem do hladka.

3) Vrstvení a dokončení: Na upečené a vychladlé těsto navrstvíte krém a na krém naneste ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Můžete ozdobit polevou nebo posypat strouhanou čokoládou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tento recept na pěnové řezy je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu nebo jen chvíli pro radost. Příprava je jednoduchá, a výsledek je tak lahodný, že se těmto řezům jen těžko odolává. Dopřejte si a svým blízkým tento nezapomenutelný zážitek z chuťově bohatého dezertu.