Neodolatelné pěnové řezy: Lepší zákusek jsem dávno nejedla

Představujeme vám recept na neodolatelné pěnové řezy, které se staly mou osobní oblíbenou pochoutkou. Pokud hledáte dokonalý zákusek, který okouzlí každého, kdo ho ochutná, jste na správném místě. Lehké a vzdušné těsto, bohatý krém a nadýchaný top s řezem šlehačky či pěny, to vše tvoří kombinaci, která je prostě výjimečná.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 8 vaječných bílků
  • 8 lžic krystalového cukru
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 8 vaječných žloutků
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 7 dl mléka
  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru

Na top:

  • 4 dl smetany (nebo pěny) + ztužovač do šlehačky

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Vaječné bílky vyšlehejte na tuhý sníh, ke konci přidejte cukr. Následně do sněhu opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozetřete těsto na plech o rozměrech 25 × 35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

2) Příprava krému: Žloutky rozmíchejte s pudinkovým práškem, přidejte mléko a na mírném ohni uvařte hustý krém. Míchejte stále, aby se nevytvořily hrudky. Vychladlý krém smíchejte s vyšlehaným máslem a moučkovým cukrem do hladka.

3) Vrstvení a dokončení: Na upečené a vychladlé těsto navrstvíte krém a na krém naneste ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Můžete ozdobit polevou nebo posypat strouhanou čokoládou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tento recept na pěnové řezy je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu nebo jen chvíli pro radost. Příprava je jednoduchá, a výsledek je tak lahodný, že se těmto řezům jen těžko odolává. Dopřejte si a svým blízkým tento nezapomenutelný zážitek z chuťově bohatého dezertu.