Představujeme vám recept na neodolatelné pěnové řezy, které se staly mou osobní oblíbenou pochoutkou. Pokud hledáte dokonalý zákusek, který okouzlí každého, kdo ho ochutná, jste na správném místě. Lehké a vzdušné těsto, bohatý krém a nadýchaný top s řezem šlehačky či pěny, to vše tvoří kombinaci, která je prostě výjimečná.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 8 vaječných bílků
- 8 lžic krystalového cukru
- 8 lžic hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Na krém:
- 8 vaječných žloutků
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 7 dl mléka
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
Na top:
- 4 dl smetany (nebo pěny) + ztužovač do šlehačky
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Vaječné bílky vyšlehejte na tuhý sníh, ke konci přidejte cukr. Následně do sněhu opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozetřete těsto na plech o rozměrech 25 × 35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
2) Příprava krému: Žloutky rozmíchejte s pudinkovým práškem, přidejte mléko a na mírném ohni uvařte hustý krém. Míchejte stále, aby se nevytvořily hrudky. Vychladlý krém smíchejte s vyšlehaným máslem a moučkovým cukrem do hladka.
3) Vrstvení a dokončení: Na upečené a vychladlé těsto navrstvíte krém a na krém naneste ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Můžete ozdobit polevou nebo posypat strouhanou čokoládou.
Vyzkoušejte také:
- Recept na dokonalou pudinkovou roládu: Připravte ji ke kávičce nebo dětem k snídani, je výborná
- Ledová kostka: Neuvěřitelně lehký, jemný a lahodný koláč – trumfne i krémeš!
- Upečte si na víkend tyto jablečné koláčky ke kávě nebo jen tak pro potěšení
Závěr
Tento recept na pěnové řezy je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu nebo jen chvíli pro radost. Příprava je jednoduchá, a výsledek je tak lahodný, že se těmto řezům jen těžko odolává. Dopřejte si a svým blízkým tento nezapomenutelný zážitek z chuťově bohatého dezertu.