BEZ TROUBY: Úžasný šlehačkový koláč, který taje v ústech – jednoduchý a velmi chutný recept

Objevte kouzlo šlehačkového koláče, který se nemusí péct a přesto taje na jazyku. Tento recept je dokonalým řešením pro všechny, kdo milují sladké, ale chtějí se vyhnout dlouhé práci v kuchyni. S kombinací křehkých sušenek, rozpuštěného másla, bohatého krému z mascarpone a šlehačky, doplněného o svěží broskve, vytvoříte dezert, který okouzlí na první ochutnání.

Zdroj: youtube/ Ricette dolci

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 400 g sušenek
  • 150 g rozpuštěného másla

Na krém:

  • 200 ml předem oslazené smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone nebo smetanového sýra
  • 200 g broskví
  • Moučkový cukr na dozdobení

Nádobí:

  • Forma na pečení o průměru 24 cm

Jak budeme postupovat:

1) Příprava základu: Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme drobivou směs. Tři čtvrtiny této směsi pevně upěchujeme na dno formy.

2) Příprava krému: Smetanu osladíme podle chuti cukrem nebo medem a vyšleháme na tuhou šlehačku. Přidáme mascarpone a znovu vše důkladně vyšleháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme nakrájené ovoce.

3) Sestavení koláče: Krém rovnoměrně rozetřeme na připravený základ, ale ne až k okrajům. Zbytek sušenkové směsi nadrobíme na vrch.

4) Chlazení: Koláč umístíme do chladničky a necháme alespoň hodinu chladit, aby se chutě dobře spojily.

5) Dokončení a podávání: Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem pro krásný vizuální efekt.

Přečtěte si také:

VIDEO RECEPT:

Závěr

Tento šlehačkový koláč je důkazem, že nemusíte trávit hodiny u trouby, abyste připravili úžasný dezert. Je ideální pro letní dny, kdy se vám nechce zapínat troubu, nebo kdykoliv, kdy potřebujete rychlý a chutný sladký závěr jídla. Užijte si jeho lahodnou chuť a lehkost!