Jablečný koláč s krémem, který roztaje v ústech: Rychlý a snadný recept

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na jablečný koláč, který roztaje v ústech, jste na správném místě. Tento recept na jablečný koláč s krémem se stane vaším novým oblíbencem. Díky kombinaci nadýchaného těsta plného kousků jablek a jemného vanilkového krému je tento koláč nejen chutný, ale i vizuálně lákavý.

Zdroj: youtube/ schnelle gerichte

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 150 g krystalového cukru
  • 80 g másla
  • 180 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 jablka

Na krém:

  • 2 vejce
  • 75 g cukru
  • 23 g kukuřičného škrobu
  • 5 g vanilkového cukru
  • 375 ml mléka

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem na nadýchanou světlou hmotu. Přidejte rozpuštěné máslo a mléko a promíchejte. Přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte hladké těsto. Nakonec přimíchejte na kostičky nakrájená jablka.

2) Příprava krému: Vejce utřete s cukrem, škrobem a vanilkovým cukrem. Rozmíchejte a přidejte mléko. Směs vařte na mírném ohni, dokud nezískáte hustý krém. Nechte krém vychladnout.

3) Sestavení a pečení koláče: Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Na těsto navrstvěte krém v podobě mřížky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut.

4) Dokončení: Hotový koláč posypte moučkovým cukrem pro krásný finální vzhled.

Přečtěte si také:

Závěr

Tento jablečný koláč s krémem je dokonalou volbou pro každou příležitost, ať už jako sladká tečka po obědě nebo jako pohostinná snídaně. Příprava je jednoduchá a výsledek je doslova rozplývající se na jazyku. Přejeme vám dobrou chuť a těšíme se na vaše kulinářské úspěchy!