Všichni shánějí recept na tyto kefírové koláčky: Rychlé a křehoučké, ideální ke kávě

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na dezert, který bude chutný po celý týden, zkuste tyto kefírové koláčky. Díky použití kefíru zůstane těsto dlouho čerstvé a jemné, což z nich činí ideální snack k šálku kávy. Recept je neuvěřitelně snadný a vyžaduje jen pár běžně dostupných surovin.

Zdroj: Наташа Шакинко

Co budeme potřebovat:

  • Kefír: 120 ml
  • Rostlinný olej: 50 ml
  • Vejce: 2 ks
  • Cukr: 30 g
  • Prášek do pečiva: 1 lžička
  • Hladká mouka: asi 270 g
  • Citrónová kůra

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Vajíčka rozšleháme s špetkou soli do pěny. Přidáme cukr a šleháme do hladka. Poté nalijeme kefír pokojové teploty a dobře promícháme.

2) Zpracování těsta: Do směsi vmícháme citronovou kůru. Postupně přidáváme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme jednotné těsto. Množství mouky může být potřeba upravit, aby těsto bylo jemné, pružné a vláčné.

3) Tvarování koláčků: Na pomoučeném pracovním povrchu těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm. Kruhy vykrajujeme sklenicí. Jednu stranu kruhu namočíme do cukru, okraje zaštípneme, poté opět obalíme v cukru a znovu zaštípneme okraje.

4) Pečení: Koláčky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20–30 minut, nebo dokud nezískají zlatavou barvu. Pečeme dle vlastní trouby.

Super jemný jablečný koláč za pár minut: Vyzkoušejte tento lahodný piškot

Závěr

Tento recept na kefírové koláčky je ideálním řešením pro každého, kdo hledá rychlý, jednoduchý a chutný dezert. Křehké a jemné koláčky jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo jako sladká svačina kdykoli během dne. Pro ještě luxusnější chuť a vůni můžete koláčky polit rozehřátou čokoládou.