K čemu kupovat? Připravte si domácí rohlíky v pohodlí domova!

Přemýšlíte nad tím, k čemu chodit do obchodu, když si můžete připravit lahodné domácí rohlíky přímo v pohodlí vašeho domova? Dnes vám přinášíme recept, který vám umožní vychutnat si čerstvé, teplé rohlíky přímo z pečící trouby. Připravte se na vůni a chuť domácího pečiva, které si zamilujete!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí rohlíky

Co budeme potřebovat:

  • Mouka 500 g
  • Teplá voda 300 ml
  • Čerstvé droždí 25 g
  • Cukr 25 g
  • Rostlinný olej 4 lžíce (do těsta)
  • Rostlinný olej 15 ml (na vymazání těsta a mísy, ve které těsto kyne)
  • Rostlinný olej 10 lžiček (na každý plát)
  • Žloutky 2 ks
  • Sůl 1 lžička

Jak budeme postupovat:

1. Do velké mísy dejte 300 ml teplé vody, 25 g cukru a 25 g čerstvého droždí, které dobře rozdrobte. Promíchejte, aby se přísady rozpustily.

2. Droždí necháme 10 minut aktivovat.

3. Přidáme 500 g mouky, lžičku soli a 4 lžíce rostlinného oleje.

4. Ručně dobře hněteme asi 4-5 minut nebo dokud nezískáme pružné, přiměřeně tuhé těsto s nepříliš lepivým povrchem.

5. Nalijte na těsto 15 ml oleje a rukama ho upravte tak, aby bylo těsto potřené olejem ze všech stran.

6. Mísu přikryjte plastovou fólií.

7. Nechte 30 minut kynout.

8. Na olejem potřené pracovní ploše rozdělte těsto na 10 stejných dílů.

9. Každý díl těsta rozetřete dlaní a prsty a potřete lžičkou oleje.

10. Každý plát rozválejte do tvaru rohlíku.

11. Těsto rozválejte a srolujte.

12. Každé těsto zploštěte pomocí krouhače (potřeného olejem) do tvaru trojúhelníku.

13. Rohlíky srolujte od širší základny směrem nahoru.

14. Rohlíky vložte do formy vyložené pečícím papírem. Nechte 10 minut kynout na teplém místě ve formě.

15. V misce rozšleháme 2 žloutky a kornoutky potřeme štětcem na pečivo.

16. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 25-30 minut.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: