Krok za krokem vám představíme skvělý a jedinečný recept na vafle s jahodovo-tvarohovým krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dortu ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy a horké čokolády si budete připadat jako v sladké fantazii.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vafle s jahodovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 600 g smetany
- 3 balíčky práškové smetany ke šlehání
- 200 g smetanový tvaroh
- 200 g nízkotučný tvaroh
- 80 g cukru
- 1,5 lžičky vanilkový extrakt
- 400 g čerstvých jahod
Ostatní:
- 16 oplatek vafle
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do nádoby nalijte smetanu a přisypejte práškovou smetanu ke šlehání – vyšlehejte do středně tuhé pěny.
2. Do misky dejte smetanový tvaroh a přidejte nízkotučný tvaroh, dále přisypejte cukr a dochuťte vanilkovým extraktem – vyšlehejte a pak do vyšlehané směsi přidejte vyšlehanou smetanou směs – pokračujte ve šlehání a nakonec vsypejte na kostičky nakrájené čerstvé jahody – pořádně promíchejte.
3. Do formy na pečení pokládejte první vrstvu vaflí pěkně vedle sebe a rozetřete na něj připravený krém, pak pokládejte druhou vrstvu vaflí a uložte na 2-3 hodiny do lednice.
4. Po 2-3 hodinách vyndejte formu z lednice a vyjměte dort, který posypte moučkovým cukrem.
5. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!