Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády je sladkou pochoutkou, která osloví každého milovníka dezertů. S kombinací lahodných chutí a textur je tento dezert zárukou okamžitého potěšení pro vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády
Co budeme potřebovat:
- 500 g sušenek + trochu mléka na namáčení
- 100 g čokolády + 20 g másla
Dvoubarevné krémy:
- 500 ml sladká smetana
- 100 g cukru
- 500 ml mascarpone
- 100 g bílé čokolády
- 100 g tmavé čokolády
Poleva:
- 200 g tmavé čokolády + 100 ml mléka
Na zdobení:
- opražené lískové oříšky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte kulatou formu o průměru 24 cm a naskládejte do ní sušenky namočené v mléce.
2. Následně na ně pěkně rozetřete s lžící rozpuštěnou čokoládu smíchanou s máslem – znovu naskládejte sušenky namočené v mléce.
3. Dvoubarevné krémy: Do mísy nalijte sladkou smetanu a přisypejte cukr – vyšlehejte a přidejte mascarpone – pokračujte ve šlehání do tuhé pěny.
4. Potom vyšlehanou pěnu rozdělte do 2 misek, kde do první misky s pěnou nalijte rozpuštěnou bílou čokoládu – dobře promíchejte a do druhé misky s pěnou nalijte rozpuštěnou tmavou čokoládu – dobře promíchejte.
5. Do formy se sušenkami nejprve naneste a rozetřete krém s tmavou čokoládou – znovu naskládejte sušenky a naneste a rozetřete krém s bílou čokoládou – znovu naskládejte sušenky a spojte zbylé oba krémy, které rozetřete – uložte dezert na 1 hodinu do lednice.
6. Poleva: Do mísy nalámejte tmavou čokoládu, kterou nechte rozpustit v mikrovlnce a přilijte mléko – promíchejte, pak výslednou polevou přelijte povrch stuhnutého dezertu a ozdobte praženými lískovými oříšky – uložte na noc do lednice.
7. Hotovo! Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!