Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády je sladkou pochoutkou, která osloví každého milovníka dezertů. S kombinací lahodných chutí a textur je tento dezert zárukou okamžitého potěšení pro vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády
Zdroj: Chef Mladen

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády

Co budeme potřebovat:
  • 500 g sušenek + trochu mléka na namáčení
  • 100 g čokolády + 20 g másla

Dvoubarevné krémy:

  • 500 ml sladká smetana
  • 100 g cukru
  • 500 ml mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g tmavé čokolády

Poleva:

  • 200 g tmavé čokolády + 100 ml mléka

Na zdobení:

  • opražené lískové oříšky

Jak budeme postupovat:

1. Připravte kulatou formu o průměru 24 cm a naskládejte do ní sušenky namočené v mléce.

2. Následně na ně pěkně rozetřete s lžící rozpuštěnou čokoládu smíchanou s máslem – znovu naskládejte sušenky namočené v mléce.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen

3. Dvoubarevné krémy: Do mísy nalijte sladkou smetanu a přisypejte cukr – vyšlehejte a přidejte mascarpone – pokračujte ve šlehání do tuhé pěny.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen

4. Potom vyšlehanou pěnu rozdělte do 2 misek, kde do první misky s pěnou nalijte rozpuštěnou bílou čokoládu – dobře promíchejte a do druhé misky s pěnou nalijte rozpuštěnou tmavou čokoládu – dobře promíchejte.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen

5. Do formy se sušenkami nejprve naneste a rozetřete krém s tmavou čokoládou – znovu naskládejte sušenky a naneste a rozetřete krém s bílou čokoládou – znovu naskládejte sušenky a spojte zbylé oba krémy, které rozetřete – uložte dezert na 1 hodinu do lednice.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem s mascarpone a čokoládou
Zdroj: Chef Mladen

6. Poleva: Do mísy nalámejte tmavou čokoládu, kterou nechte rozpustit v mikrovlnce a přilijte mléko – promíchejte, pak výslednou polevou přelijte povrch stuhnutého dezertu a ozdobte praženými lískovými oříšky – uložte na noc do lednice.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády
Zdroj: Chef Mladen
Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády
Zdroj: Chef Mladen

7. Hotovo! Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.

Sušenkový kinder bueno dezert s dvoubarevným krémem z mascarpone a čokolády
Zdroj: Chef Mladen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: