Představujeme vám jednoduchý recept na lahodné kuřecí srdce a žaludky na smetaně. Tato chutná a rychlá večeře vám přinese radost z domácího vaření a okoření váš jídelníček novými chuťovými zážitky. Připravit tuto lahůdku je hračka, tak pojďme do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí srdce a žaludky na smetaně
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí srdce a žaludky 1,5 kg (můžete si vybrat jen jedno)
- Cibule 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Voda nebo kuřecí vývar 300 ml
- Máslo 60 g
- Mouka 30 g
- Tekutá smetana 350 ml
- Česnek 3-4 stroužky
- Petržel
Jak budeme postupovat:
1. Na velké pánvi osmahněte na oleji a soli cibuli nakrájenou na kostičky.
2. Smažte 4-5 minut.
3. Přidejte 2 malé mrkve nakrájené na kostičky.
4. Mrkev smažte dalších 4-5 minut.
5. Přidejte 1,5 kg očištěného a důkladně omytého kuřecího masa.
6. Vařte 5 minut nebo dokud nezačne vytékat voda. Několikrát promíchejte.
7. Přidejte 300 ml horké vody nebo kuřecího vývaru.
8. Nechte vařit 1,5 hodiny s přiklopenou pokličkou na mírném ohni.
9. Občas promíchejte.
10. Po dokončení odstavte z ohně a “šťávu” přeceďte přes jemné sítko.
11. Na další velkou pánev dejte 60 g másla a 30 g mouky.
12. Průběžně míchejte po dobu 5 minut.
13. Přidejte scezenou “šťávu”.
14. Neustále míchejte.
15. Vařte asi 5 minut.
16. V několika dávkách přidejte asi 350 ml tekuté smetany.
17. Vařte dalších 10-15 minut.
18. Občas promíchejte.
19. Na smetanovou omáčku přidejte předem připravené maso.
20. Vařte ještě několik minut.
21. Přidejte 3-4 rozdrcené nebo nadrobno nakrájené stroužky česneku.
22. Několikrát zamíchejte a poté vypněte oheň.
23. Přidejte čerstvě nasekanou petrželku.
24. Promíchejte a poté nechte 10 minut odpočívat s přiklopenou pokličkou.
Hotovo! Dobrou chuť!