Neuvěřitelně chutná a rychlá bramborovo-zelná zapékačka: Vynikající oběd z jedné mísy!

Nejlepší recepty jsou ty, které jsou chutné a připravíte je téměř bez námahy. Toto je jeden z nich a pokud jste milovníkem zelí, určitě ho oceníte. Tato zapékaná mňamka z kysaného zelí by měla mít určitě čestné místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Zdroj: Калнина Наталья

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg brambor
  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 150 g čerstvého zelí (můžete použít i kyselé)
  • 1 ČL soli
  • černý mletý pepř podle chuti
  • 60 – 100 g másla (můžete nahradit i mastí)

Jak budeme postupovat:

1) Příprava surovin: Brambory si očistíme, asi 4 větší si odložíme stranou a ostatní nakrájíme na tenké pásky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a zelí na tenké nudle.

2) Smíchání surovin: Do větší mísy si dáme pokrájené brambory, zelí a mleté ​​maso. Osolíme, opepříme a dobře zamícháme.

3) Příprava zapékací formy: Zapékací formu si vymažeme a zbylé brambory nastrouháme na struhadle. Potom je rovnoměrně navrstvíme na dno mísy a pomačkáme, aby vznikl kompaktní základ. Osolíme.

4) Vrstvení a pečení: Navrstvíme hmotu z brambor, zelí a masa. Navrch poklademe nakrájené máslo a přikryjeme další vrstvou strouhaných brambor. Přitlačujeme, uhladíme a poklademe opět plátky másla. Pečeme dozlatova asi 20 minut ve vyhrané troubě při 200 stupních.

Trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – Večeře do trouby, hotová za 30 minut

Závěr:

Hotovou zapékačku nakrájíme a podáváme. Jednoduchost přípravy a vynikající chuť této zapékačky vás přesvědčí, že i jednoduché suroviny mohou vytvořit úžasný oběd. Dobrou chuť!