Tento šlehačkový nepečený zákusek je u nás doma hitem

Připravte si tento rychlý a lahodný nepečený dezert, který si zamiluje každý člen vaší domácnosti. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na šlehačkový zákusek, který je dokonalým řešením pro jakoukoliv příležitost, kdy potřebujete rychlý a chutný dezert.

Zdroj: smakosze.pl

Ingredience:

Krém:
  • 2 vejce
  • 160-180 g cukru
  • Vanilkový cukr
  • 60 g škrobu
  • 800 ml mléka
  • 250 ml šlehačky
Glazura:
  • 200 ml šlehačky
  • 200 g čokolády
  • 600 g sušenek

Postup přípravy:

1) Příprava krému: Vejce utřete s cukrem a škrobem. Přidejte část mléka a dobře rozmíchejte. Směs nalijte do hrnce, přidejte zbytek mléka a za stálého míchání vařte, dokud nezískáte hustý pudink. Nechte vychladnout pod fólií.

2) Šlehání šlehačky: Po vychladnutí pudinku vyšlehejte šlehačku a postupně ji vmíchejte do pudinku.

3) Vrstvení dezertu: Připravte formu o velikosti 25×35 cm. Na dno formy vyložte sušenky, poté natřete vrstvu krému, přidejte banány (pokud používáte), další vrstvu sušenek, krém a takto pokračujte. Zakončete vrstvou krému.

4) Příprava glazury: Rozpusťte čokoládu ve šlehačce na plameni a touto směsí přelijte vrchní vrstvu dezertu. Dejte ztuhnout.

5) Podávání: Po ztuhnutí dezert nakrájejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

https://primainspirace.cz/2024/02/05/4-jablka-na-plech/

Závěr:

Tento šlehačkový nepečený zákusek je ideálním dezertem pro různé příležitosti. Jeho jednoduchá a rychlá příprava je zárukou, že si ho rychle oblíbíte. Vychutnejte si tento bohatý a krémový zákusek, který je zároveň osvěžující a naprosto neodolatelný.