Představte si kombinaci bohatých chutí, krémové textury a neodolatelného vzhledu – to vše se skrývá v tomto vynikajícím kokosovém zákusku. Recept, který vás provede vytvořením tohoto kulinářského skvostu, je příkladem pekařské dokonalosti. Výsledný zákusek je tak lahodný, že každé sousto je malým svátkem pro vaše chuťové buňky.
Ať už hledáte ideální dezert pro zvláštní příležitost nebo jen chcete potěšit své blízké, tento dvoubarevný kokosový zákusek je tím pravým rozhodnutím.
Recept na dvoubarevný kokosový zákusek:
Ingredience:
Na těsto:
- 5 vajec
- 250 g krystalového cukru
- 4 PL mléka
- 250 g univerzální mouky
- 4 PL kakaového prášku
- 2 ČL sody bikarbony
Na potření:
- Džem z černého rybízu
Na kokosový krém:
- 200 g másla
- 150 ml mléka
- 200 g krystalového cukru
- 250 g sušeného kokosu
Na zakrytí:
- 150 g sušeného mléka
- 100 g másla
- 100 g obyčejného nebo kokosového oleje
- 200 g moučkového cukru
Na čokoládovou polevu:
- 200 g čokolády
- 60 g másla
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Vejce, cukr, mléko, mouku, kakao a sodu bikarbonu smíchejte dohladka. Rozdělte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180°C po dobu 10 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté potřete džemem.
2) Příprava kokosového krému: V hrnci na sporáku rozpusťte máslo, přidejte mléko, cukr a kokos. Směs promíchejte a nanesete na vychladlé těsto.
3) Příprava zakrytí: Smíchejte sušené mléko, máslo, olej a moučkový cukr. Promíchejte a vložte do chladničky na 20 minut. Poté vyválejte těsto a položte na koláč.
4) Příprava čokoládové polevy: Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Polovinu zákusku namočte do čokolády a nechte ztuhnout.
5) Servírování: Po ztuhnutí čokolády zákusek pokladete na mřížku a podávejte.
PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:
Závěr:
Připravte se na chuťový zážitek, který si vychutnáte s každým kouskem tohoto dvoubarevného kokosového zákusku. Je to dokonalý dezert pro ty, kteří chtějí své chuťové buňky rozmazlovat něčím opravdu výjimečným. Přejeme vám nezapomenutelný kulinářský zážitek!