Kávový zákusek bez pečení: Připraven z jednoduchého krému a obyčejných BeBe sušenek

Vyzkoušejte tento neodolatelný kávový zákusek bez pečení, který kombinuje jednoduchý krém a klasické BeBe sušenky. Jeho příprava je snadná a výsledek je neuvěřitelně chutný. Ideální pro milovníky kávy a jemných sladkostí!

Zdroj: Hobbyolog

Co budeme potřebovat:

  • 1 l mléka
  • 1 sklenice krystalového cukru (170 g)
  • 3 PL hladké mouky
  • 3 PL kukuřičného nebo pšeničného škrobu
  • 2 balení vanilkového cukru (10 g)
  • 1 žloutek
  • 1 sáček instantní kávy (nebo 2 lžičky)
  • 1 sklenice horké vody (200 ml)
  • 75 g práškové šlehačky
  • 2 balení BeBe kakaových sušenek
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 60 g čokolády

Postup přípravy:

1) Příprava pudinku: V hrnci smíchejte mléko s cukrem a postupně přidávejte mouku a škrob. Dále přidejte žloutek a důkladně promíchejte.

2) Vaření pudinku: Hrnec postavte na sporák a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte vanilkový cukr a promíchejte. Po odstavení z ohně pudink překryjte fólií a nechte vychladnout.

3) Příprava kávy: Smíchejte instantní kávu s horkou vodou.

4) Šlehání krému: Do vychladlého pudinku přidejte práškovou šlehačku a šlehejte mixérem po dobu 5 minut.

5) Vrstvení sušenek a krému: Sušenky namočte do kávy a poklaďte je na dno formy. Poté sušenky potřete krémem a naskládejte další vrstvu sušenek. Proces opakujte, dokud se sušenky a krém nevyčerpají.

6) Příprava polevy: Zahřejte smetanu a do ní přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

7) Dokončení dezertu: Polevou polijte vychladlý dezert a rovnoměrně ji rozetřete. Dezert vložte na 4 hodiny do chladničky.

PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO POSTUP:

Závěr:

Tento kávový zákusek je ideální volbou pro každou příležitost. Jeho lehká a jemná chuť je jako stvořená pro chvíle pohody u šálku kávy nebo čaje. Vychutnejte si tento lahodný dezert, který potěší vaše chuťové pohárky i estetický smysl. Dobrou chuť!