Vyzkoušejte tento neodolatelný kávový zákusek bez pečení, který kombinuje jednoduchý krém a klasické BeBe sušenky. Jeho příprava je snadná a výsledek je neuvěřitelně chutný. Ideální pro milovníky kávy a jemných sladkostí!
Co budeme potřebovat:
- 1 l mléka
- 1 sklenice krystalového cukru (170 g)
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL kukuřičného nebo pšeničného škrobu
- 2 balení vanilkového cukru (10 g)
- 1 žloutek
- 1 sáček instantní kávy (nebo 2 lžičky)
- 1 sklenice horké vody (200 ml)
- 75 g práškové šlehačky
- 2 balení BeBe kakaových sušenek
- 200 ml smetany ke šlehání
- 60 g čokolády
Postup přípravy:
1) Příprava pudinku: V hrnci smíchejte mléko s cukrem a postupně přidávejte mouku a škrob. Dále přidejte žloutek a důkladně promíchejte.
2) Vaření pudinku: Hrnec postavte na sporák a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte vanilkový cukr a promíchejte. Po odstavení z ohně pudink překryjte fólií a nechte vychladnout.
3) Příprava kávy: Smíchejte instantní kávu s horkou vodou.
4) Šlehání krému: Do vychladlého pudinku přidejte práškovou šlehačku a šlehejte mixérem po dobu 5 minut.
5) Vrstvení sušenek a krému: Sušenky namočte do kávy a poklaďte je na dno formy. Poté sušenky potřete krémem a naskládejte další vrstvu sušenek. Proces opakujte, dokud se sušenky a krém nevyčerpají.
6) Příprava polevy: Zahřejte smetanu a do ní přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
7) Dokončení dezertu: Polevou polijte vychladlý dezert a rovnoměrně ji rozetřete. Dezert vložte na 4 hodiny do chladničky.
PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO POSTUP:
Závěr:
Tento kávový zákusek je ideální volbou pro každou příležitost. Jeho lehká a jemná chuť je jako stvořená pro chvíle pohody u šálku kávy nebo čaje. Vychutnejte si tento lahodný dezert, který potěší vaše chuťové pohárky i estetický smysl. Dobrou chuť!