Vyzkoušejte dokonalé mini bavorské vdolečky

Mini bavorské vdolečky jsou malé, ale výjimečně chutné pečivo, které přináší radost nejen během svátečních dnů, ale i jako lahodný doplněk k odpolední kávě nebo čaji. Tyto vdolečky jsou měkké, voňavé a obohacené o jemnou chuť rumu a citronové kůry.

Zdroj: Lee Medulee

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 lžička krystalového cukru (pro kvásek)
  • 1/4 l mléka
  • 50 g krystalového cukru
  • 3 žloutky
  • 50 g měkkého másla
  • 2 lžíce rumu
  • Špetka soli
  • Špetka nastrouhané citronové kůry

Postup přípravy:

1) Příprava kvásku: Rozdrobte droždí do mléka, přidejte lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.

2) Zadělání těsta: Do mísy prosejte mouku, přidejte vykynutý kvásek, cukr, žloutky, měkké máslo, rum, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně zpracujte na hladké těsto.

3) Kynutí těsta: Těsto nechte na teplém místě kynout, dokud svůj objem nezdvojnásobí.

4) Formování vdolečků: Z kynutého těsta formujte malé kuličky, které uložte na plech vyložený pečicím papírem.

5) Druhé kynutí: Nechte vdolečky ještě chvíli kynout na plechu.

6) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na střední teplotu (cca 180°C) dozlatova, asi 10-15 minut, v závislosti na velikosti vdolečků a výkonu vaší trouby.

Vezměte 2 jablka a připravte si tyto domácí jablečné croissanty – 10 minut a hotovo!

Závěr:

Mini bavorské vdolečky jsou skvělou volbou pro každého, kdo miluje jemné a voňavé pečivo. Tyto malé dobroty okouzlí nejen svou chutí, ale i svým vzhledem a jsou ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen jako malý sladký hřích.