Tento Raffaello dort kombinuje oblíbené chutě kokosu s jemným mascarpone a nadýchanou šlehačkou. Je perfektní pro slavnostní příležitosti nebo jako lahodný dezert k víkendovému odpolednímu čaji. S jednoduchým receptem a krásným vzhledem je tento Raffaello dort skvělou volbou pro každého, kdo hledá něco zvláštního a chutného.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Raffaello dort
Co budeme potřebovat:
- Piškoty 400 g
- Šlehačka 700 ml
- Mascarpone 500 g
- Salko 397 g
- Kokosové vločky 170 g
- Šťáva z 1 citronu
Ingredience na sirup:
- Voda 300 ml
- Cukr 150 g
- Kokosový likér 50 ml
Ingredience na dekoraci:
- Kokosové vločky 50 g
- Cukroví Raffaello
- Mleté mandle
Jak budeme postupovat:
1. Do misky dejte 397 g Salka s citronovou šťávou. Promíchejte mixérem, dokud se dobře nespojí.
2. Přidejte 500 g mascarpone a 700 ml šlehačky. Míchejte mixérem 3-4 minuty nebo dokud se krém neztuhne.
3. Přidejte 170 g kokosových vloček. Promíchejte špachtlí, dokud se nespojí.
4. Krém dejte do lednice až do použití.
5. Do misky dejte 300 ml vlažné vody, 150 g cukru a 50 ml kokosového likéru. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
6. Připravte 400 g piškotů a formu (velikost 25×35 cm).
7. Piškoty namáčejte postupně do připraveného sirupu – polovinu z nich.
8. Vyskládejte namočené piškoty do formy, vytvořte první vrstvu.
9. Rovnoměrně rozetřete polovinu krému na piškoty.
10. Na to vyskládejte druhou vrstvu namočených piškotů.
11. Rozetřete zbytek krému.
12. Dejte formu na minimálně 6 hodin nebo lépe přes noc do lednice.
13. Vyndejte formu z lednice.
14. Posypte celý povrch dortu kokosovými vločkami.
15. Nakrájejte dort.
16. Každý kousek ozdobte cukrovím Raffaello a mletými mandlemi.
Hotovo! Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: