Luxusní tuňáková pomazánka: Ideální na chlebíčky

Obohaťte svůj jídelníček o kulinářský zážitek s touto bohatou a chutnou tuňákovou pomazánkou. Tento recept je perfektní pro ty, kteří milují kombinaci jednoduchosti a luxusu na jednom talíři. Ať už připravujete občerstvení pro návštěvu, sendviče pro rodinu nebo jen hledáte inspiraci na rychlou večeři, tato pomazánka je tím pravým řešením. Vyzkoušejte tento recept plný chuti a staňte se hvězdou pikniků, večírků i běžných dní!

Zdroj: Ivana Seinerová

Suroviny

  • 1 střední cibule
  • Tuk na osmažení (např. olivový olej)
  • 2 velké konzervy tuňáka (ve vlastní šťávě nebo oleji, důkladně sceděné)
  • 4 natvrdo uvařená vajíčka
  • 1 balení polotučného tvarohu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy (nepovinné)
  • ½ lžičky soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 lžíce nasekané petrželky (nepovinné)

Postup

Příprava

1) Uvařte vajíčka natvrdo, asi 10 minut, a nechte je vychladnout.

2) Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

3) Na pánvi rozehřejte trochu tuku a cibuli osmažte dozlatova.

4) Do mísy dejte scedený tuňák, tvaroh, hořčici, majonézu, sůl a pepř. Přidejte osmaženou cibuli.

5) Oloupaná a vychladlá vajíčka nastrouhejte nahrubo a přidejte je do mísy.

6) Přidejte nasekanou petrželku a vše důkladně promíchejte.

Servírování

Podávejte s čerstvým pečivem, toastovým chlebem, nebo jako náplň do chlebíčků. Tato pomazánka je univerzální a skvěle se hodí jak pro každodenní snídani, tak pro speciální příležitosti.

Vyzkoušejte také:Domácí pomazánka z uzené makrely s vajíčkem

Závěr

Luxusní tuňáková pomazánka je synonymem pro rychlé, ale zároveň výjimečné chvíle u stolu. S touto jednoduchou a rychlou přípravou si můžete vychutnat bohaté chutě, které obohatí jakýkoliv jídelníček. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že tuňák v pomazánce může být opravdovou hvězdou!