ROZHOVOR: Dejte svému nábytku druhou šanci na krásu a užitečnost

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Ne všechno, co je staré, patří na smetiště. Důkazem je ZASEKUS, který dodává starým věcem druhý dech. Stačí jim věnovat trochu času a budou opět užitečné.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představily.

Jsme dvě kamarádky, Marcela a Renáta. Pocházíme z malých měst na Moravě a po ukončení studia jsme se přestěhovaly do Prahy za prací a zkušenostmi. Obě jsme se zde usadily a začaly pracovat ve velkých korporátních společnostech. Potkaly jsme se ale až ve chvíli, kdy nás seznámili naši partneři. Po založení rodin jsme na mateřské dovolené uvažovaly, co bychom rády dělaly do budoucna. Chtěly jsme dělat něco, co nás baví a naplňuje. A tak vznikl náš projekt.

Prozradíte nám, čemu se věnujete?

Věnujeme se renovaci starého nábytku a dekorací našim originálním a zábavným způsobem. Nevyhazujeme, opravujeme, tvoříme, podtrháváme výjimečnost daného kusu a děláme z něj tak ZASEKUS.

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS

(Marcela): Pro mě je to celoživotní láska už od malička. Vždycky jsem měla ráda vetešnictví, starý nábytek a vůni dřeva. Můj děda neustále něco opravoval, předělával a vylepšoval. Provázelo mě to celým mým dětstvím a také mi to zůstalo. Ráda tvořím a zkrášluji svůj domov. Až v době, kdy jsem byla na mateřské dovolené jsem prošla kurzem renovace nábytku a čalounění a zjistila tak, že se svému koníčku chci věnovat naplno. A protože se to ve dvou lépe táhne, přizvala jsem šikovnou a komunikativní kamarádku.

Jak a kde vybíráte nábytek, který renovujete?

Získáváme nábytek od našich milých přátel, po prarodičích, nakupujeme ve vetešnictví. Lovíme co se dá! Můžete u nás najít i nábytek, který někdo někde odložil. 

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS

Jak dlouho vám trvá renovace nábytku, můžete nám přiblížit její proces? 

Je to kus od kusu. Záleží na tom, zda se jedná o židli, stůl, stoleček či komodu, a také v jakém stavu nábytek je. Tím, že se jedná o starý nábytek, proces není tak jednoduchý. Musíme opravit “šrámy stáří” po mnoha letech užívání (slepit, zpevnit, vyměnit šrouby, odstranit starý lak, brousit, hodně brousit…). A poté přichází ta kreativnější část – nová podoba. Někdy je to jasné už od první chvíle, někdy se nápad rodí až při samotné renovaci. 

Renovujete také podle přání zákazníka?

Renovací podle představ zákazníka se do budoucna nebráníme. Vlastně s ní již trošku koketujeme, ale musí nám to dávat smysl a zapadat do našeho konceptu. 

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS

Zažily jste někdy při renovaci něco zajímavého nebo překvapivého?

Upřímně, jsme na začátku a vlastně každá renovace je pro nás zajímavá. Největším překvapením pro nás zatím bylo, že se daný kus dá využít i jiným způsobem, než pro který byl původně používán. Uvidíme, co nás čeká a může ještě dalšího překvapit. 

Jsou vaše renovované produkty na prodej a kde je lze zakoupit?

Naše kousky najdete ke koupi na webových stránkách kreativního světa Fleru – ZASEKUS. Nově také už i na instagramu a facebooku. 

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS

Chtěly byste našim čtenářům sdělit něco, o čem jsme se ještě nezmínili?

Doufáme, že naše kousky budou dělat lidem radost a věříme, že si znovu začnou vážit a cenit kvalitních kusů starého nábytku, které mohou nadále dobře sloužit a ještě k tomu i skvěle vypadat.

ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS
ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS
ROZHOVOR: Dejte svému nábytku druhou šanci na krásu a užitečnost
Zdroj: ZASEKUS
ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS
ROZHOVOR:
Zdroj: ZASEKUS