Zapékané brambory “Carbonara” – skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany

Dnes vám představujeme recept na zapékané brambory “Carbonara” se slaninou, smetanou a sýrem. Tento jednoduchý, ale ohromující pokrm je ideální volbou pro pohodový večer s rodinou nebo přátele. Připojte se k nám a objevte, jak připravit tento pokrm.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Zapékané brambory “Carbonara” se slaninou, smetanou a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • Brambory 1,2 kg
  • Vejce 5 ks
  • Tekutá smetana 450 g
  • Slanina 300 g
  • Sýr (gouda) 200 g
  • Parmazán 80 g
  • Sůl a pepř

Jak budeme postupovat:

1. Umyjte a oloupejte 1,2 kg brambor.

2. Brambory celé vložte do hrnce, přikryjte studenou vodou, osolte a vařte 25-30 minut.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

3. Uvařené brambory nakrájejte na stejně velké kousky.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

4. Pokrájené brambory dejte do pekáče o rozměrech přibližně 30×20 cm.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

5. Nakrájejte slaninu na malé kousky.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

6. Slaninu vložte do pánve a na středním ohni smažte přibližně 5-6 minut nebo dokud nezhnědne.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

7. V míse šlehačem smíchejte 450 g tekuté smetany s 5 žloutky.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

8. Poté přidejte nastrouhaný sýr, osmaženou slaninu, parmazán a pepř. Dobře promíchejte špachtlí.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

9. Celou směs nalijte do pekáče přes brambory.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

10. Několikrát promíchejte, dokud se brambory nespojí se smetanovou omáčkou.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

11. Vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia na 30-35 minut nebo dokud povrch nezazlátne.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

12. Podávejte brambory carbonara teplé s čerstvě nasekanou petrželkou.

Zapékané brambory Carbonara - skvělá kombinace brambor, slaniny a smetany
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: