V dnešním receptu vás zavedeme do světa tradiční středoevropské kuchyně a představíme vám, jak si připravit lahodný kuřecí paprikáš s domácími haluškami. Ideální pokrm pro rodinný oběd nebo večeři, který zahřeje na duši a potěší každého milovníka pravé domácí chuti. Připojte se k nám a uvařte si s námi tento tradiční a neodolatelný pokrm!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí paprikáš s domácími haluškami
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí maso (stehna a křídla) 1,5 kg
- Cibule 2 ks
- Paprika kapia 2-3 ks
- Česnek 8-10 stroužků
- Rajčata nakrájená na kostičky 600 g
- Bobkové listy 3 ks
- Paprika (sladká) 3 lžičky
- Tekutá smetana 200 ml
- Sušený tymián
- Sůl a pepř
Ingredience na halušky:
- Mouka 220 g
- Vejce 3 ks
- Olej 50 ml
- Sůl
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a očistěte 1,5 kg kuřecího masa (přibližně 6 stehýnek a 6 křídel). Maso osušte papírovým ručníkem.
2. Maso vložte do hrnce s 50 ml oleje.
3. Opečte maso ze všech stran po dobu 10 minut.
4. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
5. Nakrájejte na kostičky 2 cibule, 8-10 stroužků česneku a 2-3 papriky (kapii).
6. Ve stejném hrnci, ve kterém jste opékali maso, osmahněte cibuli spolu s paprikou a česnekem. Smažte přibližně 5 minut.
7. Přidejte sušený tymián, 3 bobkové listy a 3 lžičky papriky. Vařte 1-2 minuty a neustále míchejte.
8. Přidejte 600 g nakrájených rajčat, sůl a pepř. Několikrát promíchejte.
9. Přidejte dříve opečené kuřecí maso.
10. Přilijte 800 ml vody a promíchejte. Přikryjte pokličkou.
11. Vařte 30 minut na středně slabém ohni.
12. Připravte halušky: Ve misce rozšlehejte 3 vejce.
13. Přidejte k vejcem 220 g mouky a trochu soli.
14. Mouku přidejte ve 2-3 dávkách.
15. Po druhé dávce mouky přidejte 50 ml slunečnicového oleje. Míchejte, dokud se těsto nespojí a nebudou v něm hrudky mouky.
16. V jiném hrnci dejte vodu k vaření. Jakmile voda začne vařit, zmenšete oheň.
17. Vezměte lžičku a na několik sekund ji ponořte do vroucí vody.
18. Lžičkou nabírejte těsto a vkládejte knedlíky do vody. Knedlíky jsou hotové za 2-3 minuty nebo když vyplavou na povrch.
19. Vyjměte knedlíky z vody pomocí sběračky.
20. Po 30 minutách vaření masa přidejte do hrnce 200 ml tekuté smetany. Vařte dalších 5 minut.
21. Poté přidejte do hrnce i knedlíky.
22. Nechte přijít k varu a pak vypněte oheň. Nechte 10 minut odpočinout.
Hotovo! Dobrou chuť!