Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé

Připravte se na zcela nový zážitek s naším šťavnatým Fanta dortem s tvarohem a pomerančovým želé. Tento originální a osvěžující dezert kombinuje lehkost tvarohu s jedinečnou chutí oblíbeného pomerančového nápoje Fanta. Vrchol dortu zdobí vrstva jemného pomerančového želé, které dodává každému soustu dokonalý mix chutí. Tento Fanta dort je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho chuť vás naprosto očaruje.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé

Co budeme potřebovat:

Suroviny na korpus:

  • Vejce 4 ks
  • Cukr 150 g
  • Mouka 100 g
  • Kakao 30 g
  • Slunečnicový olej 40 ml
  • Vanilková esence
  • Špetka soli

Suroviny na tvarohový krém:

  • Čerstvý tvaroh 800 g
  • Máslo 180 g
  • Moučkový cukr 130 g
  • Vanilková esence
  • Špetka soli

Suroviny na pomerančové želé:

  • Přírodní pomerančová šťáva 650 ml
  • Kukuřičný škrob 60 g
  • Cukr 50 g

Jak budeme postupovat:

1. Ve velké míse dobře promíchejte 4 vejce, 150 g cukru, vanilkovou esenci a špetku soli. Poté postupně přidávejte 40 ml oleje a pokračujte v míchání. Směs by měla být dostatečně hustá a pevná.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

2. Pomocí síta prosejte 100 g mouky a 30 g kakaa.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

3. Pomalu a jemně směs promíchejte silikonovou stěrkou zespodu nahoru, dokud se nespojí.

4. Do pekáče s odnímatelným dnem (26×26 cm) vyloženého pečicím papírem namažte boky máslem. Nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

5. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut na 180 stupňů Celsia.

6. Vyjměte z trouby, přeneste korpus na mřížku, odstraňte pečicí papír a nechte úplně vychladnout.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

7. Pak korpus položte dolů do stejného pekáče, ve kterém se pekl. Zde budete dort sestavovat.

8. V míse smíchejte 180 g másla při pokojové teplotě a 130 g moučkového cukru. Promíchejte vidličkou, aby se cukr spojil s máslem. Přidejte vanilkovou esenci a špetku soli, poté šlehejte, dokud není směs tuhá.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

9. Přidejte 800 g čerstvého tvarohu a promíchejte silikonovou stěrkou.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

10. Tvarohový krém rozprostřete na korpus v pekáči. Rovnoměrně rozetřete, přikryjte fólií a dejte do lednice na minimálně 8 hodin, ideálně přes noc.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

11. V míse smíchejte 60 g kukuřičného škrobu a 50 g cukru. Promíchejte metličkou.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

12. Přilijte 650 ml přírodní pomerančové šťávy (my jsme upřednostnili čerstvě vymačkanou) a promíchejte metličkou, dokud se škrob zcela nespojí.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

13. Přeneste do hrnce a vařte na mírném ohni, dokud se směs nezmění v husté želé. Neustále míchejte.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

14. Nechte vychladnout a občas promíchejte, aby se nevytvořila kůrka (nebo hrnec přikryjte potravinovou fólií).

15. Po úplném vychladnutí nalijte želé na vrstvu tvarohového krému a rovnoměrně rozetřete.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

16. Pekáč přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na minimálně 4-5 hodin (fólie by neměla dotýkat želé).

17. Po dostatečném vychlazení dort nakrájejte na vhodné kousky a podávejte studený.

Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete
Šťavnatý Fanta dort s tvarohem a pomerančovým želé
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: