Recept na domácí horalskou pomazánku

Horalská pomazánka je lahodná a sytá pochoutka, která potěší každého milovníka tradičních chutí. Kombinace salámu (nebo šunky), vajec, okurek a cibule vytvoří jedinečný chuťový zážitek, který je ideální na čerstvý chléb nebo jako náplň do sendvičů.

Zdroj: Naďa Hajdučková

Co budeme potřebovat:

  • 300 g salámu Junior (nebo šunkového salámu)
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 3 sterilované okurky
  • 2 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl a pepř

Postup přípravy:

1) Příprava ingrediencí: Salám, vejce, cibuli a okurky pomeleme na masovém mlýnku na jemnou hmotu.

2) Smíchání pomazánky: Do mleté směsi přidáme majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme.

3) Dochucení: Pomazánku dochutíme solí a pepřem podle vlastní chuti.

https://primainspirace.cz/2024/01/19/vynikajici-zeleninova-pomazanka-jen-ze-3-surovin/

Závěr:

Horalská pomazánka je skvělým řešením pro rychlou svačinu nebo večeři. Její jednoduchá příprava a vynikající chuť ji činí oblíbenou volbou pro každou příležitost.