Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou – skvělá kombinace!

Vítejte v našem kulinářském dobrodružství, kde vám představíme recept na slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou. Připravte se na gastronomický zážitek, který vás nadchne a zanechá vám skvělou vzpomínku na tento pokrm.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Co budeme potřebovat:

Náplň:

  • 30 g sýr mozzarella
  • 15 g sušené rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce na tvrdo
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • čerstvý kopr – podle chuti

Ostatní:

  • 200 g listové těsto
  • žloutek – na potíraní
  • sezamové semínka – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Náplň: Do mísy si nastrouhejte sýr mozzarella, přidejte sušené rajčata, prolisovaný česnek a nastrouhané vejce na tvrdo. Dochuťte zakysanou smetanou a nasekaným čerstvým koprem – dobře promíchejte.

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté
Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté

2. Připravte si listové těsto, které posypte trochou mouky a jemně vyválejte válečkem, potom pomocí lžíce naneste a pěkně rozprostřete připravenou náplň – srolujte do rolády a položte na plech. Nakonec potřete vyšlehaným žloutkem a posypejte sezamovými semínky.

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté
Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté

3. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C.

4. Po upečení podávejte s láskou a velkou chutí!

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou
Zdroj: chutné a šťavnaté

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: