Vyzkoušejte tento dokonalý recept na domácí Kaiserky

Domácí kaiserky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvé pečivo přímo z vaší kuchyně. Připravené s láskou a péčí, tyto kaiserky jsou ideální pro snídaně nebo jako doplněk k vašim oblíbeným jídlům.

Zdroj: Petra Hulanová

Co budeme potřebovat:

  • Půl kostky čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml vlažného mléka
  • 60 ml oleje
  • 0,5 kg hladké mouky (může být smíchaná s polohrubou)
  • 1 lžička soli
  • Vajíčko pro potření
  • Semínka pro posypání (např. sezam, mák)

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Ve vlažném mléku rozpusťte droždí a cukr. Přidejte olej, mouku a sůl. Vypracujte hladké těsto (ideálně v kuchyňském robotu). Nechte těsto nakynout na teplém místě.

2) Tvarování kaiserky: Po nakynutí rozdělte těsto na 12 stejných dílů. Každý díl zamotejte do tvaru kaiserky (housky, rohlíku) a nechte znovu nakynout minimálně 15 minut.

3) Pečení: Předehřejte troubu na 250°C. Kaiserky potřete vajíčkem a posypte semínky dle chuti. Po vložení do trouby teplotu snižte na 190°C a pečte, dokud nejsou kaiserky zlatavé.

Pečete doma pečivo? Vyzkoušejte tento recept na křupavý domácí chléb

Závěr:

Tyto domácí kaiserky jsou nejen chutné, ale i voňavé a křupavé. Ideální pro jakoukoliv příležitost, ať už jako součást snídaně nebo jako doplněk k polévce či hlavnímu jídlu.