Pro milovníky brambor a slaniny máme skvělý tip – velmi jednoduchý, ale zároveň výborný recept na pečené bramborové špízy se slaninou. Toto jídlo kombinuje dvě klasické chutě, které jsou oblíbené po celém světě. S minimem přípravy a jednoduchými ingrediencemi vytvoříte lahodný pokrm, který bude skvělým doplňkem jak k rodinné večeři, tak k přátelskému posezení u grilu. Brambory a slanina, pečené dozlatova, vytvářejí dokonalou chuťovou harmonii, která potěší každého gurmána. Připravte se na to, že tyto špízy se stanou hitem vašeho stolu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené bramborové špízy se slaninou
Co budeme potřebovat:
- 600 g brambory
- 400 g slanina
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř
- sušený česnek
- olivový olej – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Brambory vařte v hrnci ve vroucí osolené vody cca 15 minut – podle potřeby.
2. Po uvaření je přendejte na čistou plochu k nakrájené slanině na hrubší plátky, také je nakrájejte na hrubší kolečka a posypejte solí a sušeným česnekem.
3. Následně je po jednou střídavě napichujte na špejli, poté je položte na plech vyložený pergamenem a potřete olivovým olejem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C
5. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!