Ochutnejte tento neodolatelný krémový arašídový dort s čokoládovou polevou, který mě okouzlil již od prvního zakousnutí. Jeho krémová konzistence a lahodný kontrast chutí z něj činí ideální volbu pro speciální příležitosti nebo pro ty dny, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémový arašídový dort s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
- 300 g čokoládových sušenek;
Pro krém:
- 1 vejce
- špetka soli
- 50 g krystalového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 20 g mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 50-60 g másla
Pro polevu:
- 180 g mléčné čokolády
- 90 g smetany na šlehání 33-36 %
- 90 g nasekaných arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: do hrnce rozbijte vejce. Přidejte sůl, krystalový a vanilkový cukr, kukuřičný škrob, mouku a promíchejte metličkou do hladka. Poté vmíchejte mléko.
2. Hrnec přeneste na sporák a připravte krém na středním ohni, míchejte ho nepřetržitě, dokud nezhoustne. Poté přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
3. Dno formy vyložte sušenkami. Nalijte 1/3 připraveného krému a rovnoměrně rozetřete. Opakujte vrstvení ještě dvakrát.
4. Připravte polevu: rozdrobte mléčnou čokoládu a dejte ji do mísy. Přelijte ji horkou smetanou na šlehání a nepřetržitě míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou polevu. Poté přidejte jemně nasekané arašídy a míchejte ještě chvíli.
5. Nalijte polevu na poslední vrstvu krému a rovnoměrně ji rozetřete. Dezert dejte do lednice, dokud zcela neztuhne.
6. Nakrájejte a s chutí si vychutnejte připravený pochoutku!
Přejeme dobrou chuť ve společnosti vašich blízkých.