Užijte si kousek skvělé chuti s naší kokosovou roládou s pomerančovým krémem, která je doslova nebíčkem v ústech! Tento lahodný dezert, spojující lehký a nadýchaný kokosový korpus s bohatě osvěžujícím pomerančovým krémem, je perfektní pro slavnostní příležitosti i pro odpolední čajovou chvilku. Jeho jedinečná kombinace chutí osloví každého milovníka sladkého.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosová roláda s pomerančovým krémem
Co budeme potřebovat:
Na obalování:
- 200 g kokosové vločky
Základ:
- 1 litr mléka
- 200 g cukru
- 220 g mouky
- 1 g vanilky
- 50 g másla
Krém:
- 600 ml čerstvé přecezené pomerančové šťávy
- 30 g kukuřičný škrob
- 50 g mouky
- 70 g cukru
- nastrouhaná pomerančová kůra z 1/2 nebo z 1 pomeranče
Na zdobení:
- 8 vlašských ořechů
Jak budeme postupovat:
1. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete kokosové vločky.
2. Základ: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, přisypejte cukr a mouku – vařte na mírném ohni do hladké konzistence, pak dále přidejte vanilku a máslo – pokračujte ve vaření do středně husté konzistence.
3. Následně základ nalijte na kokosové vločky na plechu, pěkně uhlaďte a nechejte vychladnout.
4. Krém: Do velké mísy si vyždímejte šťávu z čerstvých pomerančů, pak je sceďte a přelijte do hrnce na sporáku, přisypejte kukuřičný škrob – promíchejte, mouku – míchejte a cukr – míchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru – znovu promíchejte a vařte do středně hustého krému.
5. Potom krém nalijte na základ na plechu, pěkně uhlaďte a položte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
6. Nakonec vyndejte z lednice, překrojte na obdélníky, pak srolujte do rolády a na závěr ozdobte vlašskými ořechy.
7. Kokosovou delikatesu s pomerančovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!