Křupavé bramboráky s uzeným masem: Skvělá rychlovka k večeři

Máte rádi bramboráky? A co takhle ještě vylepšit tento tradiční pokrm přidáním kouřového aroma uzeného masa? Představujeme vám recept, který spojuje to nejlepší z obou světů do jednoho lahodného pokrmu. Bramboráky s uzeným masem jsou skvělou volbou nejen na oběd či večeři, ale také jako působivá předkrm. Tak se pustíme do vaření!

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept na křupavé bramboráky s uzeným masem:

Co budeme potřebovat:

  • 4 velké brambory
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Vyzkoušejte také – Recept na cmundu po kaplicku


Jak budeme postupovat:

1) Brambory a cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2) Uzené maso nakrájejte na malé kousky.

3) Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek a uzené maso.

4) Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

5) Na pánvi rozehřejte olej a lžící nabírejte těsto na bramboráky.

6) Smažte z obou stran do zlatova.

7) Hotové bramboráky odkládejte na papírový ubrousek, aby se odstranil přebytečný olej.

Podávejte teplé, ideálně se zakysanou smetanou nebo kečupem.