Kulinární mistrovství na talíři: Zkuste naši houbovou omáčku s parmazánem! Tento recept vás provede jednoduchými kroky k přípravě bohaté omáčky, která je jako stvořená pro zvýraznění chuti vašich oblíbených jídel. S dokonalou kombinací aromatických hub a bohatého parmazánu je tato omáčka ideální jako doplněk k těstovinám, grilovanému masu nebo jako luxusní dip.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová houbová omáčka s parmazánem
Co budeme potřebovat:
- rostlinný olej – na smažení
- 200 g žampiony
- 1/2 cibuli
- 10 g másla
- 150 g masový nebo zeleninový vývar
- 100 g smetany
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- oregano – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- 15 g parmazán
- čerstvá petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem jsi vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte máslo – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova.
2. Následně přidejte žampiony nakrájené na půlměsíce – smažte dohněda, poté přilijte masový nebo zeleninový vývar, smetanu a dochuťte solí, černým mletým pepřem a oreganem – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít.
3. Potom přidejte nadrobno nakrájený česnek, přimíchejte strouhaný parmazán a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – společně vařte do krémové konzistence.
4. Po uvaření omáčku podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!