Luxusní houbová omáčka s parmazánem: Jak ji připravit krok za krokem

Kulinární mistrovství na talíři: Zkuste naši houbovou omáčku s parmazánem! Tento recept vás provede jednoduchými kroky k přípravě bohaté omáčky, která je jako stvořená pro zvýraznění chuti vašich oblíbených jídel. S dokonalou kombinací aromatických hub a bohatého parmazánu je tato omáčka ideální jako doplněk k těstovinám, grilovanému masu nebo jako luxusní dip.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Krémová houbová omáčka s parmazánem
Zdroj: KAZAN

Krémová houbová omáčka s parmazánem

Co budeme potřebovat:
  • rostlinný olej – na smažení
  • 200 g žampiony
  • 1/2 cibuli
  • 10 g másla
  • 150 g masový nebo zeleninový vývar
  • 100 g smetany
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • oregano – podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 15 g parmazán
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do pánve s rozehřátým olejem jsi vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte máslo – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova.

Krémová houbová omáčka s parmazánem
Zdroj: KAZAN

2. Následně přidejte žampiony nakrájené na půlměsíce – smažte dohněda, poté přilijte masový nebo zeleninový vývar, smetanu a dochuťte solí, černým mletým pepřem a oreganem – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít.

Krémová houbová omáčka s parmazánem
Zdroj: KAZAN

3. Potom přidejte nadrobno nakrájený česnek, přimíchejte strouhaný parmazán a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – společně vařte do krémové konzistence.

Krémová houbová omáčka s parmazánem
Zdroj: KAZAN

4. Po uvaření omáčku podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Krémová houbová omáčka s parmazánem
Zdroj: KAZAN

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: