Máte rádi lososa a hledáte nějakou chutnou a neobyčejnou inspiraci na vynikající jídlo? Možná pro vás máme řešení v podobě tohoto zajímavého a jednoduchého receptu. Dnes si společně připravíme vynikajícího lososa na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami. Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava velmi rychlá a jednoduchá!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
- 500 g vykostěný hřbet lososa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 plátky citronu
Omáčka:
- citronová šťáva z 1/2 citronu nebo podle potřeby a chuti
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
Na smažení:
- 2 lžíce olivový olej
- 20 g másla
Příloha – zelenina:
- 8-10 cherry rajčátka
- zelený fazolky – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vykostěný hřbet lososa očistěte a posypejte z obou stran solí a černým mletým pepřem.
2. Z 1/2 citronu si nakrájejte plátky citronu, z druhé 1/2 citronu vyždímejte šťávu a nastrouhejte česnek na jemno.
3. Připravte si pánev s olivovým olejem a máslem, pak postupně přidejte med – povařte na mírném ohni, dále přidejte česnek nakrájený nadrobno a nakonec přilijte citrónovou šťávu – vše společně za stálého vaření míchejte.
4. Následně do omáčky položte pláty lososa a mezi ně dejte plátky citronu – smažte na mírném ohni 3-4 minuty z obou stran dozlatova a polijte je omáčkou.
5. Potom je vyjměte z pánve a do stejné pánve si dejte cherry rajčátka překrojena na půl a přimíchejte zelené fazolky – vařte na mírném ohni 2-3 minuty.
6. Lososa podávejte se zeleninou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobou chuť!