Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Máte rádi lososa a hledáte nějakou chutnou a neobyčejnou inspiraci na vynikající jídlo? Možná pro vás máme řešení v podobě tohoto zajímavého a jednoduchého receptu. Dnes si společně připravíme vynikajícího lososa na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami. Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava velmi rychlá a jednoduchá!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vynikající losos na olivovém oleje, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Co budeme potřebovat:
  • 500 g vykostěný hřbet lososa
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 4 plátky citronu

Omáčka:

  • citronová šťáva z 1/2 citronu nebo podle potřeby a chuti
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu

Na smažení:

  • 2 lžíce olivový olej
  • 20 g másla

Příloha – zelenina:

  • 8-10 cherry rajčátka
  • zelený fazolky – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vykostěný hřbet lososa očistěte a posypejte z obou stran solí a černým mletým pepřem.

Zdroj: Casserola club

2. Z 1/2 citronu si nakrájejte plátky citronu, z druhé 1/2 citronu vyždímejte šťávu a nastrouhejte česnek na jemno.

3. Připravte si pánev s olivovým olejem a máslem, pak postupně přidejte med – povařte na mírném ohni, dále přidejte česnek nakrájený nadrobno a nakonec přilijte citrónovou šťávu – vše společně za stálého vaření míchejte.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club
Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club
Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club
Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

4. Následně do omáčky položte pláty lososa a mezi ně dejte plátky citronu – smažte na mírném ohni 3-4 minuty z obou stran dozlatova a polijte je omáčkou.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

5. Potom je vyjměte z pánve a do stejné pánve si dejte cherry rajčátka překrojena na půl a přimíchejte zelené fazolky – vařte na mírném ohni 2-3 minuty.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

6. Lososa podávejte se zeleninou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club
Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

Přátelé, přejeme Vám dobou chuť!

VIDEO NÁVOD: