Hledáte inspiraci na skvělý slaný předkrm pro dnešní den? Máme pro vás super tip! Dnes si společně připravíme jedinečné pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, které jsou plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou. Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobrůtky velmi jednoduchá a časově nenáročná! Takže pusťte se do přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané s lahodnou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 2 listové těsta (500 + 500 g)
Náplň:
- 120 g sýra
- 15 g čerstvá petrželka
- 120 g uzená slanina
Omáčka:
- olej – na smažení
- 150 g hub
- 40 g zakysaná smetana
- 40 g majonéza
- 5 g soli
- 5 g černý mletý pepř
- 100 g strouhaný sýr
Dresink na plnění:
- 150 g smetanový sýr
- 20 g česnek
Jak budeme postupovat:
1. Náplň: Na jeden plát listového těsta si nasypejte strouhaný sýr, následně rozprostřete čerstvě nasekanou petrželku a přikryjte druhým plátem listového těsta.
2. Pomocí kolečka na pizzu vytvarujte plátky, kde na každý jeden položte plátek uzené slaniny, pomocí špejle vytvořte jemný důlek a pomocí 2 lžící a 2 vidliček vytvarujte vrtulky, které položte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
4. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte huby nakrájené na kostičky – smažte je na mírném ohni do zhnědnutí, dále přidejte zakysanou smetanu, majonézu, dochuťte solí, černým mletým pepřem a nakonec přimíchejte strouhaný sýr – promíchejte a společně vařte.
5. Dresink na plnění: Do misky si dejte smetanový sýr a přidejte prolisovaný česnek – promíchejte.
6. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech z trouby a odstraňte lžičky a vidličky z upečených vrtulek a naplňte je připraveným dresinkem.
7. Podávejte je také s připravenou omáčkou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!